Kipróbáltunk egy prémium elektromos grillt

Évek óta keresek egy olyan elektromos grillsütőt, ami képes állandó hőmérsékleten tartani egyidejűleg mindkét főzőlapját. A legtöbb grillkészülék ugyanis nem folyamatosan szabályozza a fűtőszálait, ráadásul csak egy hőmérséklet érzékelője van, ezért a sütőlapok hőmérséklete jelentős mértékben ingadozik és ráadásul a két lap hőmérséklete sem azonos. Más típusoknál így fordulhat elő, hogy a sütőlap bekapcsolt állapotban is lehűlhet a kívánt és beállított hőmérséklet alá.

Tesztelésre a Sage BGR820 kontakt grillsütőt kaptuk meg. A Sage név számomra eddig ismeretlen volt, de ez nem más, mint a Breville márkaneve Magyarországon, Szlovákiában, Csehországban és Lengyelországban. A Breville-t 1932-ben alapították Sydney-ben és közel 90 éve gyárt különböző konyhai gépeket. 2002-ben léptek be az amerikai piacra, ezáltal a világ egyik vezető konyhai gépgyártójává váltak. Korábban itthon a Catler márkanév alatt jelentek meg a termékeik, amit most Sage-ra változtattak.

A BRG820 már abban is eltér az egyszerű grillektől, hogy érzetre egy elég masszív darab: több mint 8,5 kg-ot nyom. A kinézetén is látszik, hogy prémium anyagokból van összerakva. A sütőlapok öntött alumínium lapból készültek, a szerkezet fémből, egyedül az olajcsepegtető tálca és az apróbb alkatrészek vannak műanyagból. A tálca rendkívül ötletesen van megoldva, ugyanis végig ér az egész készülék alján, így - akár egyoldalasan akár kétoldalasan használjuk - az olaj egy helyre folyik. Mivel elég nagy a tálca, nem kell attól tartani, hogy össze-vissza folyik az olaj. Takarítása viszonylag egyszerű: a sütőlapok egyesével levehetők, amelyeket akár mosogatógépbe is tehetünk.

A grillkészülék kétféleképpen is használható:

  • kétoldalasan - fektetett állapotban – így nagyobb sütőfelület érhető el, vagy
  • egyoldalasan, amikor alul és felül is van sütőfelület. Ilyenkor a fenti főzőlap nyomását 7 különböző fokozatban állíthatjuk?

Külön nem állítható a lapok hőmérséklete, de mindkét grill lapnak külön hőmérséklet érzékelője van, így a készülék előlapján levő kijelzőn láthatjuk, hogy éppen milyen hőmérsékletűek a lapok.

A grillező másik nagy előnye, hogy gyorsan felmelegíti a lapokat, nem kell sokat várni, hogy a kívánt hőmérsékletet elérje.

Ha már a lapokról van szó, hiányoltam, hogy a sütőlapok nem fordíthatók át, így nem lehet két sima felületet vagy két grill felület létrehozni.

Rendelkezik pár okos funkcióval, például időzítővel, illetve választhatunk a Celsius és a Fahrenheites hőmérséklet kijelzés között.

Külön tetszett, hogy miután végeztünk a grillezéssel, könnyen össze lehet csukni és átrakni egyik helyről a másikra anélkül, hogy megégetnénk a kezünket. A két sütőlap könnyen összehajtható és lezárható, így gyerekek mellett is biztonságosan el tudjuk rakni miután végeztünk a sütéssel.

Amit hátrányára lehetne írni, hogy kicsit nehéz és kicsit nagy – de ennek oka a prémium anyagból készült elektromos grillsütő, amelynek viszont a „következménye” egy jól használható, jó sütési eredményt produkáló praktikus termék!

Összegzésként: a Sage BGR820 tökéletesen teszi a dolgát. Egy kiváló darab a grillsütők között.

Feszültség, frekvencia: 220 - 240 V ~ 50 Hz
Típus: SGR820 / BGR820
Teljesítmény: 1800 W
Anyag: fémötvözet és rozsdamentes acél
Méret: (szél x mély x mag): 43 x 38 x 18 cm
Grill lap mérete (2x): 34 x 26 cm
Súly: 8.76 kg