Berobbantotta az őszi szezont Siófok

Ragyogó napsütés és több ezer látogató a IX. Halfesztiválon!

A város Fő tere október 7-9. között megtelt élettel, zenével és halas ételkülönlegességekkel. Minden korosztály számára garantált volt a szórakozás a nyár fővárosában, az ősz legszínesebb gasztrofesztiválján a Siófoki Halfesztiválon.

A vénasszonyok nyara megalapozta a fesztiválhangulatot, a napsütéses időben ritkán látott tömeg kígyózott a fesztiváltéren, ahol koncertek, tánc és zenei produkciók, gyermekprogramok várták a nagyérdeműt 3 napon keresztül. A tér megtelt minőségi portékákat kínáló kézművesekkel, illatozó halas ételekkel, finom borokkal és édességekkel. Zenei vonalon három nagy fellépő robbantotta fel a siófoki színpadot: az Ismerős Arcok, Palya Bea és a Margaret Island.

Igazi gasztronómiai csodák születtek szombaton a helyi civil egyesületek hagyományos Hal piknik főzőversenyén, mely a Balatoni Halgazdálkodási Zrt. támogatásával valósult meg, 28 csapat részvételével. A közösségépítő eseményen 2022-ben a Lazíts 2011Szabadidő és SportSzervező Egyesület halászleve lett a győztes. Második helyen a Siófoki Magyar-Finn Baráti Kör végzett, míg a dobogó harmadik fokára az ARON (Autisták Rehabilitációjáért, Oktatásáért és Neveléséért) Siófoki Egyesülete állhatott fel.

Vasárnap a Fő teret beborító gasztro kínálat közül Vomberg Frigyes sztárséf vezényletével szakértő zsűri választotta ki 2022. legjobb halas street foodját. Az idei győztes a Grillkirály haltöpörtyűje lett, bizonyítva, hogy nem csak halászlé készülhet a minőségi balatoni halból. Az ezüstérmet Jakocska Cintia - Harcsával töltött káposzta lepényágyon étele nyerte, míg a bronzérmet a Jocikonyha Kft. – Harcsacsinta ételkreációja nyerte el. Különdíjban részesült a Siófoki Térségi Gazdakör és Sióvölgye Földtulajdonosi Vadászegyesület.

Az idei kimagasló nyári szezon után Siófok október második hétvégéjén újra megtelt, bizonyítva, hogy a Balatonon ősszel is vannak felfedezésre váró csodák, tartalmas programok. Az előfoglalások alapján kiemelkedő őszi időszakban bízhat Siófok, ahol az őszi Balaton csodái mellett, október végén a „Kálmán Imre 140” emlékév nosztalgikus és időtálló kulturális csemegéivel csábítják az érdeklődőket.

Siófok – Itt kezdődik a Balaton! Ősszel is kihagyhatatlan!