Kucok - Játssz velünk mesét!

Interaktív meseszínház a Tünet együttes tagjainak közreműködésével.

Különleges, 3-7 éves gyerekeknek szóló meseelőadást tart a Tünet együttes a Klebelsberg Kultúrkúriában. A Kucok egy színházi előadás és egy kreatív mozgásos-zenés foglalkozás keveréke, 3 és 7 éves kor közötti gyerekeknek ajánljuk.

Milyen is egy kucok? Barátságos rejtekhely, ahova behúzódva a fantázia határtalan kalandokra indulhat, zug, amely megannyi titkot tartogat. Kucokfalva lakói, vagyis a kiváló jazzmuzsikusokkal kiegészült Tünet Együttes, a gyerekek segítségét kérik az elveszett királylány felkutatásában és az éjszaka lidérceinek elűzésében. Az úton a kis kalandorok találkozhatnak az egyszemű óriással, a rozsdás robottal vagy a lila hangyásszal. A játék, a tánc és a zene részesei lesznek, miközben ők maguk is mesehőssé válnak. A kucoki időben mérve reggeltől másnap reggelig tartó mágikus úton a kicsik saját hangja, teste és mozdulatai lesznek a történet, a zene vagy akár a szereplők mozgatói. Eközben ők maguk is szabadon játszhatnak, mozoghatnak, ismerkedhetnek képességeik határtalanságával.

Rendező: Szabó Réka

Szereplők: Furulyás Dóra / Huzella Júlia / Lakos Fanni, Gőz István, Szabó Réka, Szász Dániel, Kántor Kata

Zene: Ágoston Béla / Váczi Dániel, Rubik Ernő Zoltán

Jelmez: Andrea Haamer,  Szöveg: Peer Krisztián

Hang és fény: Szabon Balázs / Major Mátyás

Külön köszönet: Szirtes Attila

„Barátságos jelmezekbe bújtatott, a gyerekekre odafigyelő játszótársak, valódi hangszerek, eleven zenészek, emberi hangok és emberi léptékek. A közös cselekvés, az együttlét öröme határozza meg az előadás hangulatát. Fontos lenne, hogy minél több családban, óvodában, de még az elemi iskolában is érezhető legyen a kucok melege.” (Szilágyi Zsuzsa, Revizor)

2022. október 15. szombat 16:00-17:00

Klebelsberg Kultúrkúria

1028 Budapest, Templom utca 2-10.

Előadásonként 35 gyerek vehet részt az interaktív játékban, ajánlott az előzetes jegyváltás. Nagy érdeklődés esetén az előadást 17 órakor megismételik.

A gyermekeknek kényelmes ruha viselését ajánljuk, kérjük a cipőt levenni a színházterem bejáratánál.

Jegyár gyermekeknek: 2600 Ft, kísérőknek: 2400 Ft

Jegyvásárlás itt.

Hirdetés