Lemezfelvétel és jazzkoncert egy estén

A Pannónia Stúdióban ad exkluzív koncertet az Oláh Krisztián Quartet.

A brit TRYPL Horns jazzfúvós trióval koprodukcióban készíti el legújabb nagylemezét az Oláh Krisztián Quartet. A lemez 2023 tavaszán jelenik meg Music for 24/7 címmel, anyagát pedig a Pannónia Stúdióban rögzítik november során. A felvételt most egy különleges, exkluzív koncert egészíti ki: 50 szerencsés néző a stúdiózás utolsó óráiban csatlakozhat az együttesekhez, akiknek Oláh Krisztián Szeptetté bővült formációja élőben, először játssza el a lemez teljes anyagát.

Még 2020-ban kezdődött az a jó hangulatú, gyümölcsöző együttműködés az Oláh Krisztián Quartet és a brit TRYPL Horns trió tagjai között, amely rövid időn belül egy közös lemezfelvétel felé vette az irányt. A két együttes november közepén a Pannónia Stúdióban rögzít egy vadonatúj, közös anyagot, amelyet 2023 tavaszán készülnek kiadni önálló lemezként. A Music for 24/7 sodró, lendületes, komplex zene, mely mélyen gyökeredzik az elmúlt négy évszázad zenei hagyományaiban, ugyanakkor érzékenyen és intuitívan reflektál jelenünk rezgéseire. Az albumon Ryan Quigley, Paul Booth és Trevor Mires, azaz a TRYPL Horns közreműködik, akik a legkülönbözőbb stílusokban és műfajokban is otthonosan mozgó, Nagy-Britannia élvonalába tartozó művészek.

A lemezfelvételt most egy szokatlan, különleges programmal teszik még emlékezetesebbé. November 20-án, a rögzítés utolsó pár órájában ugyanis csatlakozhat hozzájuk 50 szerencsés jazzkedvelő, akik a stúdióban helyet foglalva közvetlen közelről, családias atmoszférában hallgathatják végig az éppen felvett új lemez teljes zenei anyagát. A stúdiókoncertről külön felvétel is készül, maradandó audiovizuális emlékként erről az egyszeri és páratlan eseményről. A koncertre a belépés bárki előtt nyitott volt, azonban a limitált 50 férőhely miatt igyekeznie kellett annak, aki szeretne részt venni rajta. A támogatói jegyeket a kvartett jelenleg is aktív közösségi finanszírozási kampányának részeként lehetett megváltani.

Közösségi finanszírozási kampány bakelitlemez kiadására: Crescendo Remastered

A stúdiókoncert eseményével zárul az Oláh Krisztián Quartet közösségi finanszírozási kampánya is. A Fundrzr felületén indított kampány célja a kvartett Crescendo című albumának vinyl formátumban való kiadása, amelyhez eddig rengeteg támogató csatlakozott. A lemez várhatóan 2022 karácsonya előtt jelenik meg, és november 20-ig még bárki támogathatja az együttest a bakelitlemez előrendelésének árával. A támogatók több csomagból választhatnak, így a Crescendo Remastered előrendelése mellett a november 20-i stúdiókoncertre is itt lehetett kifejezetten támogatói jegyet váltani.

A 2023 tavaszán megjelenő Music for 24/7 lemezen és a stúdiókoncerten közreműködik:

  Trevor Mires – harsona (TRYPL Horns, UK)

  Ryan Quigley – trombita (TRYPL Horns, UK)

  Paul Booth – szaxofon (TRYPL Horns, UK)

  Oláh Krisztián – zongora (Oláh Krisztián Quartet)

  Orbán György – nagybőgő (Oláh Krisztián Quartet)

  Ifj. Oláh Kálmán – szaxofon (Oláh Krisztián Quartet)

  Serei Dániel – dob (Oláh Krisztián Quartet)

A TRYPL Horns Nagy-Britannia egyik legfrissebb latin-jazz zenekara, három kiemelkedő tehetségű jazzfúvós triója, amelynek alapját a gyors ütemű, energikus groovok adják. Trevor Mires, Ryan Quigley és Paul Booth 2020-ban vették fel debütáló lemezüket a legendás Wincraft stúdióban, azóta végigturnézták Európát és Nagy-Britanniát. Nálunk utoljára 2021 szeptemberében adtak koncertet a Trafó színpadán – ezt követi november 20-án az Oláh Krisztián Quartettel közösen adott stúdiókoncert.

A közösségi finanszírozási kampány itt érhető el a támogatók számára,  A kampányt indító videó itt,   Oláh Krisztián Facebook oldala itt,  honlapja itt.