Óriási sikerrel mutatták be A Pál utcai fiúk című musicalt Kiskunlacházán

A díszbemutatón részt vett Molnár Ferenc író dédunokája, Lukin Ágnes, aki felolvasta Geszti Péter személyes üzenetét is.

Szűnni nem akaró vastapssal és a szülőkkel közös énekléssel köszönte meg a közönség, hogy Kiskunlacházán a környék legtehetségesebb gyerekszínészeivel pénteken este bemutatták Dés László, Geszti Péter és Grecsó Krisztián nagy sikerű musicaljét, A Pál utcai fiúkat az eredeti szövegkönyvvel és dalokkal.

Hatalmas fába vágta a fejszéjét Nemes Nagy Anita művészeti vezető-énektanár, Ralbovszki Csaba rendező, a Szabadkai Népszínház színművésze és Lackó Bálint koreográfus, amikor fejükbe vették, hogy gyerekszereplőkkel állítják színpadra a Molnár Ferenc világhírű regénye alapján készült zenés játékot, A Pál utcai fiúkat. Ráadásul úgy döntöttek, hogy Dés László, Geszti Péter és Grecsó Krisztián eredeti szövegkönyvével és dalaival mutatják be a musicalt, amely 2016 óta teltházzal megy a budapesti Vígszínházban. Mivel a léc magasan volt, a munkát egy nagyon alapos szereplőválogatással kezdték. Kiskunlacházáról és a Ráckevei járás környező településeiről jelentkező gyerekek közül végül 29-en kerültek az előadásba, akik közül a legfiatalabb tíz, a legidősebb pedig 18 éves.

A próbák már januárban elkezdődtek és a nyári szünet kivételével a gyerekek iskola után hetente többször jártak ének- és táncórákra, majd próbákra, hogy novemberben a lehető legjobb produkciót mutathassák be profi jelmezekkel, fény-és hangtechnikával. Nagy volt az elvárás, hiszen a Vígszínház produkciója volt számunkra az etalon, de a visszajelzések szerint sikerült egy magas színvonalú és méltó előadást létrehoznunk a gyerekekkel Kiskunlacházán. Mindenki rengeteg energiát fektetett a közös munkába, és közben a Grund szellemisége is belengte az egész produkciót, hiszen valódi közösség kovácsolódott, ami számunkra a legnagyobb boldogság – mondta Nemes Nagy Anita művészeti vezető-énektanár. 

Az előadás díszbemutatóját november 18-án, pénteken este tartották Kiskunlacházán, a Petőfi Művelődési Központ és Könyvtár színháztermében. A közönség szűnni nem akaró vastapssal és a szülőkkel közös énekléssel köszönte meg az élményt. A nézők elérzékenyülve, többen könnyes szemmel kezdték énekelni a „Mi vagyunk a grund” című dalt a musicalből, amibe bekapcsolódtak a gyerekek is. A felemelő eseménynek részese volt Molnár Ferenc író dédunokája, Lukin Ágnes is, aki A Pál utcai fiúk musicalváltozatának ötletét annak idején az alkotóknak javasolta. Geszti Péter dalszövegíró egyéb elfoglaltságai miatt nem tudott részt venni a díszbemutatón, de személyes üzenetet küldött, melyet Lukin Ágnes olvasott fel az egybegyűlteknek. Geszti Péter gratulált és további sok sikert kívánt a kiskunlacházi előadás alkotóinak és a gyerekszereplőknek, üzenetét pedig a regény és a darab emblematikus mondatával zárta: „Éljen a Grund!”.

A Pál utcai fiúk című musicalt november 19-én, 26-án, 27-én és december 9-10-én láthatja legközelebb a közönség Kiskunlacházán, de jövőre is lesznek előadások. Érdeklődni itt és az e-mail címen lehet. Bővebb információ itt.                     

A zenés játékot a Proscenium Szerzői Ügynökség és Molnár Ferenc jogörökösei engedélyével mutatják be. Molnár Ferenc örököseit Magyarországon a Hofra Színházi és Irodalmi Ügynökség képviseli.