80 nap alatt a Föld körül

A Vígszínház színművészeinek közreműködésével jelent meg a Lóci játszik zenekar legújabb albuma.

Megjelent a Lóci játszik legújabb lemeze, ami a 80 nap alatt a Föld körül című előadás dalait tartalmazza a Vígszínház színművészeinek közreműködésével. A Jules Verne kalandregényéből készült, őrületes koncertszínházi előadás február 11-től a Pesti Színházban látható. A 80 nap alatt a Föld körül című előadásban a világutazó Phileas Foggot Karácsonyi Zoltán, szolgáját Szántó Balázs, míg őket az egész világon keresztül üldöző nyomozót Hirtling István alakítja. A további 118 szerepet a Színház-és Filmművészeti Egyetem zenés színész osztályának hét tagja kelti életre, Csorba Lóci pedig ezúttal nemcsak frontemberként, hanem prózai szerepben is bemutatkozik, ő alakítja a legendás regényírót, Jules Vernét. Az előadás egyszerre koncert és színház, egy zenés forgatag, állandóan változó karakterekkel, helyszínekkel, elefántból hajóvá formálódó kellékekkel, fordulatokkal teli cselekménnyel, melynek csúcspontjai az élő zenekari kísérettel megszólaló dalok.

A 2022 őszén rögzített felvétel az ötödik Lóci játszik lemezként lát napvilágot, azonban rendhagyó módon ez az első, amin Csorba Lóci mellett az előadás színészei is énekelnek. A dalok zenéjét és a dalszövegeket Csorba Lóci írta, a zenekar azonban nem csak kísérője, hanem aktív résztvevője is a darabnak. „Azért ideális számomra a felkérés, mert most nem a saját gondolataimat, érzéseimet kell megfogalmazni, hanem egy meglévő történetet kell elmesélni zenében, dalban” – fogalmazott Lóci az alkotói munkálatokról.

A lemezen szereplő dalok íve lazán összefoglalja a 80 nap alatt a Föld körül cselekményét. A tizenkét dalban a Lóci játszikra jellemző zenei sokszínűség ezúttal is megjelenik, a pop-funk stílustól kezdve az érzelmes balladákon át a karibi-hangulatú kitekintésig. A lemez kiemelt dala „Az Idő”, amely a főhősök az idővel való ambivalens viszonyát járja körül, és egy grandiózus, többszólamú fináléban teljesedik ki. A „Nem ért meg” című dal pedig 2022 decemberében jelent meg a lemez előfutáraként.

A 80 nap alatt a Föld körül című előadást február 11-től a Pesti Színházban láthatja a közönség.

Lóci játszik – 80 nap alatt a Föld körül.

További információ itt.

Lemez adatok:

Lóci játszik zenekar

  Csorba Lóránt – basszusgitár, ének

  Biermann Áron – akusztikus gitár

  dr. Dobozy Ágoston – billentyűk

  Fábián Tibor – dob

  Fülöp Bence – gitár

  Rácz Dániel – trombita

  Vidákovich Izsák – szaxofon

Énekesek (a darabban szereplő színészek)

  Hirtling István, Karácsonyi Zoltán, Szántó Balázs, Fekete Patrícia, Illés Adrián,

  Krasznai Vilmos, Liber Ágoston, Tóth Dominik, Turi Péter, Varga - Járó Sára.

A felvételek a SoundCam Productions stúdióban készültek.

Felvétel, mix, mastering: Józsa Örs,            Korrepetítpr: Szép András

Felvétel asszisztens: Solymosi Kata

Kiadja a Prime Event Management.

Dallista

1. Azt hallottad, azt hallottad?

2. Egy úr mindig úr

3. Lassú lesz

4. Emberáldozat

5. Fix fiesta

6. Nem megy

7. Fogd meg a kezem

8. Az Idő

9. Indiánok dala

10. Nem ért meg

11. Fogg a börtönben

12. Egy úr mindig úr (finálé)