Várják a jelentkezéseket a Cziffra Fesztivál mesterakadémiájára

Jelentkezési határidő 2023. március 15.

A Cziffra György Fesztivál a tehetséggondozás, a fiatalok zenei fejlesztésének elősegítése céljából idén is meghirdeti zongora és ének mesterakadémia kurzusait, amelyekre március 15-éig várják a jelentkezéseket az oldalon keresztül. A kurzusokra március 31. és április 2. között kerül sor a kőbányai Kroó György Zeneiskola épületében.

A Mesterakadémia kurzusain nemzetközileg elismert tanárok és művészek oktatják a kurzusra jelentkezőket. Az ének mesterkurzus tanára Miklósa Erika Kossuth-díjas operaénekes, a Magyar Szent István Rend birtokosa, a klasszikus zongora kurzust Dráfi Kálmán Liszt Ferenc-díjas zongoraművész tarja, míg a középiskolások és zeneiskolások zongorakurzusán Becht Erika, Cziffra Fesztivál Életműdíjas zenepedagógus, zongoratanár várja az érdeklődőket. Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzatának köszönhetően a részvétel díjtalan, a kurzusok időtartama 50 perc.

A résztvevők kiválasztása a jelentkezés során küldött szakmai demóanyag és életrajz alapján, előválogató szakmai zsűrizéssel történik. Jelentkezni az oldalon megtalálható online felületen lehet.

Az órák passzív hallgatóként, érdeklődőként is látogathatók ingyenesen, e-mailben való előzetes bejelentkezéssel ezen a címen. A Cziffra Fesztivál Mesterakadémiájának támogatója Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat. A Cziffra Fesztivál kiemelt szponzora az MVM.

Cziffra Fesztivál mesterkurzusai

A kurzusok időpontja: 2023. március 31., április 1. és 2. 10.00–18.00 óra között

Helyszín: Kroó György Zeneiskola (1102 Budapest, Szent László tér 34.)

A mesterakadémia kurzusain nemzetközileg elismert tanárok és művészek oktatják a kurzusra jelentkezőket. A kurzusok időtartama 50 perc.

A mesterakadémia tanárai:

Klasszikus zongora:

    Dráfi Kálmán – Liszt Ferenc-díjas zongoraművész

Klasszikus zongora – kizárólag középiskolásoknak és zeneiskolásoknak:

    Becht Erika – Cziffra Fesztivál Életműdíjas zenepedagógus, zongoratanár

Operaének:

    Miklósa Erika – Kossuth-díjas operaénekes, a Magyar Szent István Rend birtokosa

Online jelentkezési lap ITT!

Jelentkezési határidő: 2023. március 15.

Előválogató zsűrizés: 2023. március 17.

A mesterakadémiára felvételt nyert jelentkezők kiértesítése: 2023. március 22-ig.

A kurzusok nyilvánosak, az érdeklődők szabadon látogathatják. Előzetes egyeztetés itt

A kurzusokon résztvevők számára nincs lehetőségünk szállás- és egyéb költségek térítésére. Az ellátás önköltséges, a kurzus helyszínén, illetve közelében megfelelő számú vendéglátóhely áll rendelkezésre.

További információ itt.

A Cziffra György Fesztivál kezdeményezése nyomán Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat támogatásával megvalósuló kurzusokon a részvétel díjtalan. A Cziffra fesztivál kiemelt szponzor: MVM

Művészeti vezető: Balázs János Kossuth-díjas zongoraművész