Nagykoncert a törökországi-szíriai földrengés károsultjainak támogatására

A hazai zenei élet válogatott műfajainak kiválóságai fogtak össze!

A Misztrál Együttes kezdeményezésére pénzadományt gyűjtenek a törökországi és szíriai földrengés károsultjainak megsegítésére. A március 22-én, szerda 19:00 órakor a Hagyományok Házában (1011 Budapest, Corvin tér 8.) tartott jótékonysági koncerten a világzene, énekelt versek, régi zene és egyéb műfajok olyan ismert előadói lépnek föl, mint:

Berecz András előadóművész / Bokros Trió / Ferenczi György és az első pesti Rackák / Kaláka / Kobza Vajk / Krulik Zoltán és Bede Sári (Makám) / Miqueu Montanara / Misztrál / Musica Historica / Petrás Mária / Pál István "Szalonna" / Róka Szabolcs és Róka Bálint / Sebestyén Márta / Sebő-együttes / TÁZLÓ együttes / Tolcsvay Béla / Török Tilla Folk Experience / Vujisics együttes.

Támogatói jegyek 10.000, 20.000 és 50.000 forint értékben válthatók online a weboldalon. A jegyeladásból befolyt összeget az Ökumenikus Segélyszervezet földrengés károsultjait támogató segélyprogramjára fordítják. A rendezvényen lehetőség lesz beszélgetni a karitatív szervezet munkatársaival és önkénteseivel, akik képekkel, videókkal mutatják be a humanitárius segélyprogram részleteit.

Mint ismeretes, több mint egy hónappal a természeti katasztrófa után is a törökországi földrengés által legsúlyosabban érintett Hatay tartományban dolgoznak az Ökumenikus Segélyszervezet munkatársai. A magyar segélyszervezet és nemzetközi partnerszervezeteinek a felmérései egyaránt azt mutatják, hogy a szükségletek továbbra is óriásiak, több mint egy millióan élnek szükségszállásokon, az ő ellátásuk továbbra is napi szintű kihívás. Rengeteg a felügyelet nélküli gyermek, nincs iskola és nincs oktatás sem. A helyzet a régió fővárosában, Antakyában a legsúlyosabb, hiszen itt az épületek 90%-a lakhatatlanná vált, a még álló épületek pedig tovább sérülnek az azóta is folyamatos utórengések következtében.

Hirdetés