Meghosszabbították a 16. KAFF nevezési határidejét

Március 27. éjfélig lehet regisztrálni a 16. Kecskeméti Animációs Filmfesztivál versenyprogramjába.

Meghosszabbították a nevezési határidőt a 16. Kecskeméti Animációs Filmfesztiválra, így a szervezők 2023. március 27. éjfélig várják a filmkészítők regisztrációit. A magyar alkotások versenyére hat kategóriában – egész estés film, tv-speciál, rövidfilm, televíziós sorozat, diákfilm, alkalmazott animáció (reklám, szignál, előzetes, főcím, videóklip) -, 2021. február 1. után befejezett hazai és európai animációs munkákkal lehet nevezni, téma megkötés nélkül.

A filmek regisztrációja ingyenes. Magyarország legnagyobb animációs seregszemléje, a Kecskeméti Animációs Filmfesztivál kétévente mutatja be a legfrissebb magyar és európai animációsfilm-termést.

A 16. KAFF-ot 2023. június 21–25. között rendezik meg.

A fesztivál versenyprogramjába 2021. február 1. után befejezett hazai és európai animációs munkákkal lehet nevezni, téma megkötés nélkül. A filmalkotásnak kockáról-kockára, valamilyen animációs technikával kell készülnie. Fontos, hogy az animáció aránya több mint 50% legyen a filmalkotásban. A magyar versenyre azok a munkák nevezhetők, melyek Magyarországon készültek, vagy rendezőjük magyar.  Az európai versenyre nevezett filmalkotásoknak legalább 50%-ban európai tulajdonban kell lenniük.

A magyar alkotások versenyére hat kategóriában - egész estés film, tv-speciál, rövidfilm, televíziós sorozat, alkalmazott animáció (reklám, szignál, előzetes, főcím, videóklip) és diákfilm – várják az alkotásokat, míg az európai filmek kategóriában egész estés filmek, tv-speciálok és televíziós sorozatok versenyeznek majd.

A filmek regisztrációja ingyenes. A nevezés részletes feltételei és az online nevezési lap a fesztivál weboldalán található. A 16. Kecskeméti Animációs Filmfesztivál programjának előzsűrizése 2023 áprilisában várható.

A 16. Kecskeméti Animációs Filmfesztivál ideje alatt a teljes programot ingyenes vetítések keretében láthatják majd a nézők.

A KAFF célja, hogy a legszélesebb körben merítsen az elmúlt két évben készült hazai és nemzetközi animációsfilm-termésből. A versenyprogramok mellett tematikus panorámavetítések, retrospektív-válogatások, filmszakmai konzultációk és mesterkurzusok, valamint workshopok, kiállítások színesítik majd a programot.