OpeRandi - Belső szabadság

A Várkert Bazár „OpeRandi” című sorozatában hétköznapi témák állnak a beszélgetések fókuszában, melyeket az opera közege inspirál.

2023. március 29., szerda, 19:00 – Várkert Bazár, Testőrpalota

A Várkert Bazár új sorozata az OpeRandi egy különleges találkozási forma, ahol szó esik tudományról, divatról, gasztronómiáról és sok egyéb hétköznapi témáról úgy, hogy a beszélgetéseket az opera közege inspirálja.

Az est a szabadság jelentésének kérdését helyezi fókuszba. Arra keresik a választ, hogy mit jelent a belső szabadság? Honnan tudjuk, hogy adott helyzetben mi a jó döntés? Mi az a helyzet, amiben érdemes benne maradnunk és mi az, amiből ki kell lépnünk? Hogyan hat a közösségi média a belső szabadságunkra? A válaszok megtalálásában segítségünkre lesz Dr. Almási Kitti klinikai szakpszichológus és Szabó Máté rendező, a Miskolci Nemzeti Színház művészeti vezetője. Mindeközben pedig Verdi Don Carlos című operájából hallgatunk részleteket, Boncsér Gergely és Sándor Csaba operaénekesek tolmácsolásában, hiszen ez az a mű, amelyben szintén központi témaként jelenik meg a szabadság fogalma.

Igen hosszú kalandozásra indulunk a lélek kanyargós útjain, de megéri velünk tartani!

A sorozat műsorvezetője: Bátor Anna

Vendégek:

Dr. Almási Kitti klinikai szakpszichológus

Szabó Máté rendező, a Miskolci Nemzeti Színház művészeti vezetője

Boncsér Gergely operaénekes

Sándor Csaba operaénekes

További információ itt.