Chanson Elysée - francia sanzonest

Csemer Boglárka, Kárász Eszter és Szinetár Dóra.

Három énekesnő, egy zenekar és megannyi örökérvényű francia sanzon. Mindez Csemer Boglárka (Boggie), Kárász Eszter és Szinetár Dóra zenés időutazása közkedvelt és újraértelmezett, klasszikus és modern dalok között, mélységeken és magasságokon át, amelyben elénk idézik Párizs, a Szajna-part és a Montmartre hangulatát.

A három csodás hangú énekesnő három teljesen különböző módon találkozott ezzel a különleges, egyedi zenei világgal. Mindhárman sokat foglalkoztak a műfajjal, így kimagasló szakértelemmel nyúlnak a francia sanzonokhoz. Kárász Eszter megdöbbentő hitelességgel szólaltatja meg Edith Piaf dalait, Padam című estjével 18 éve lép fel az országhatáron innen és túl. Csemer Boglárka a sanzon lírai, ma is élő oldalát mutatja meg kortárs francia dalokat is hozva a műsorba és saját, franciául írt dalai is felcsendülnek. Szinetár Dóra minden műfajban otthonosan mozog, most mély átéléssel tolmácsolja magyarul a francia életérzést magukba sűrítő sanzonokat.

Izgalmas hangszerelések, szívszaggató szólók, nagy érzelmek: romantika, emlékezés, beteljesületlen szerelem - mindez a francia művészetre jellemző hőfokon.

2023. április 18., kedd, 19.00 – MOMKult

   Zenekar:

Antal Gábor - zongora

Nemes Janó- szaxofon

Szirmai Pál - dob

Takács Szabolcs - nagybőgő

Veér Csongor- hegedű

Wagner-Puskás Péter – harmonika

(Fotó: Győrfi-Forgács Beáta)