1300 fős bringás szabadidősport-esemény a Tisza-tónál

Jófogás Tour de Tisza-tó.

Május 6-án, szombaton rendezte meg a Budapest Sportiroda (BSI) hagyományos kerékpáros eseményét, a 16. Jófogás Tour de Tisza-tó kerülést, amelyen több mint 1300-an vettek részt.

A 270 hazai településről érkezett bringások a Tisza-tó impozáns környezetében, kellemes tavaszi időben és igazi kerékpáros hangulatban tekertétek körbe a tavat, vagy teljesítettétek a túrát. Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is két távot kínáltak a szervezők. A Jófogás 15 km-es kerékpártúrán 100-an indultak, elsősorban családok, baráti társaságok, gyerekek és a kerekezéssel most ismerkedők, míg a Használtautó.hu 65 km-es futamon - több mint 1200 nevező mellett - számos profi versenyző is rajthoz állt.

Idén mezőnyhajrával dőlt el az abszolút győzelem. Egy kb. 25 fős boly szökött el a mezőnytől, az abszolút dobogósok is közülük kerültek ki. Elsőként Molnár Balázs (Tiszafüred) 1:37.21-es, másodikként Papp Gergő Olivér (Túrricse) 1:37:22-es, harmadik helyezettként pedig a DVTK színeiben versenyző mezőkövesdi Korpa István ért célba 1:37:23-as idővel.

A hölgyeknél a budapesti Buzek Vera szerezte meg az abszolút I. helyet, 1:42:13-al, Imre Laura (Salgótarjáni HKE) 1:43:11-es eredménnyel lett a második, míg harmadikként 1:43:22-es idővel Halász Mónika (Kaposvár) jött be. Mindkét táv teljesítői a budapesti atlétikai világbajnokságra beváltható 50%-os kedvezményes jegyvásárlásra jogosító kuponnal lettek gazdagabbak.