Megjelent Efe Turumtay - Cenk Erdoğan - Tomáš Liška - András Dés: T.E.L.D.

Négy remek művész közös lemeze.

A négy zenész első, 2018-as találkozása után egyértelművé vált, hogy a kvartett tagjainak eltérő zenei és kulturális háttere különleges összhangban olvad össze és hoz létre egyedi zenekari hangzást. A Bécsben élő török hegedűművész, Efe Turumtay által alapított csapatban a cseh bőgős, Tomáš Liška lírai bőgőhangja és Dés András játékos ritmusai mellé a fretless gitár nemzetközi hírű török virtuóza, Cenk Erdoğan csatlakozik csodálatos dallamaival. A formáció első közös lemeze a Fonó gondozásában jelenik meg és kapható a Fonó webshopjában és a terjesztőknél, május 25. után a digitális szolgáltatóknál is.

Az elmúlt évek nemzetközi turnéinak és egy közelmúltbeli isztambuli lemezfelvételnek köszönhetően a zenekar a legjobb úton jár afelé, hogy a kortárs ethno-jazz színtér egyik meghatározó szereplőjévé váljon. Turumtay, Liška, Dés és Erdoğan szerzeményei egymástól látszólag eltérő világok között elegánsan átívelő utat jelölnek ki, hangsúlyosan emlékeztetve hallgatóikat a jól ismert tényre, hogy a nagyszerű zene nem ismer határokat.

  Efe Turumtay - hegedű

  Cenk Erdoğan - gitár, fretless gitár

  Tomáš Liška - nagybőgő

  Dés András - ütőhangszerek

1. Yolcu Hancı (Cenk Erdoğan) 5.17

2. Lost Ghost (Tomáš Liška) 5.09

3. Zephyr (Cenk Erdoğan) 4.43

4. Agony (Efe Turumtay) 7.21

5. Friends Phórever (András Dés) 4.08

6. İnişÇıkış(Efe Turumtay) 5.57

7. Kakadalu (András Dés) 4.59

Produced by T.E.L.D. Recorded in April 2022 at Hayyam Studios Istanbul by Sinan Sakızlı. Mixed in July 2022 by Cenk Erdoğan at Studio Undo. Mastered in September 2022 by Ahmet Gökhan Coşkun at AGC sound suit. Many thanks to László Horváth & Fonó, Gül Baba Türbéje Alapítvány, Zsuzsanna Szálka, Viktor Szabó, Merve, Alya, Fındık, Yekta Kopan, BiannaArt and Kunst Offensive