Égiek koncertje május 26-án az Erkel Színházban

Méltó emlékezés a legendákra, Török Ádámot is megidézik.

Egy rendhagyó előadással emlékezünk azokra a legendás előadókra, akik az utóbbi évtizedekben távoztak közülünk, és már csak az égiek színpadán zenélnek vagy énekelnek.

Akikre emlékezünk:

Balázs Fecó, Benkő László, Bokor Tibor, Cipő, Cserháti Zsuzsa, Fekete Gyula Saxi Maxi, Flipper Öcsi, Gallai Péter, Jakab György, Kékes Zoltán Sziszi, Komár László, Kóbor János Mecky, Máté Péter, Mihály Tamás, Orbán József, Som Lajos, Somló Tamás, Torontáli István, Török Ádám, Tunyogi Péter, Zámbó Jimmy

És akik már biztosan velünk együtt emlékeznek:

Abaházi Csaba, Kalapács József, Keresztes Ildikó, Luigi, Nagy Szilárd, Ragány Misa, Sándor Évi,Takáts Tamás, Varga Miklós, Varga Viktor, Vastag Tamás, Veréb Tamás, Weisz Viktor, Zeffer András

Az est házigazdája Várkonyi Attila dj. Dominique. Kísér a Stúdió 11 ensemble.

A teljesség igénye nélkül néhány izgalmasnak ígérkező produkció a teljes programkínálatból: Cipő és a Republic egyik legismertebb dalát, a 67-es útont Abaházi Csaba énekil, Balázs Fecó örökbecsű slágerét, a Hazafelét Varga Miklós adja elő, míg Kóbor János "Mecky" hangját az ezüstesőben Keresztes Ildikó idézi meg. Sajnálatos módon a tervezethez képest az elmúlt napokban bővült a program - Török Ádám legendás, Vissza a városba című dalát Takáts Tamás énekli majd el. 

Több fellépő is szívesen emlékezik meg egy  - egy történettel arról, akinek a dalát előadja a koncerten:

Varga Miklós: -  Már kissrác koromban, rajongóként nagyon sokat jártam Korál koncertre. A jobbnál jobb nótákon kívül mindig kíváncsi voltam a Fecó arcára, mert ahogyan játszott a Hammond orgonán, hosszú haja mindig beterítette az arcát, így csak nagyon ritkán bukkantak ki az arcvonásai. Később, „kollegaként” már sokszor találkoztunk. Egyik legemlékezetesebb pillanat az volt, amikor együtt énekeltük el a Kossuth téren, egy nagygyűlésen, több százezer ember előtt a „Reményhimnusz” című dalt, az én repertoáromból.

A hangszeres zenészekről sem feledkeznek meg a szervezők, egy dal és kivetítő segítségével emlékeznek meg róluk. Keresztes Ildikó pedig Balázs Fecóval "énekel együtt". 

Abaházi Csaba: - Még nem volt Republic, mikor először találkoztunk, egy közös ismerősünk ajánlotta őt, mint szövegírót. Csendes, szerény srácnak tűnt, az öltözete viszont kihívóan extravagáns volt, hosszú bőrkabát, bakancs, és az a sapka, amit a 67-es út klipjében is láthatunk rajta. Végül nem dolgoztunk együtt, de a kapcsolatunk megmaradt, boldog voltam, mikor a Republic beindult, hiszen testközelből láthattam a csapat indulását, volt néhány közös koncertünk is. Különleges, egyedi karaktere volt a hazai zenei színtérnek.

A technika segítségével együtt énekelhet Keresztes Ildikó Balázs Fecóval, de megjelenik Gallai Péter is egy duett erejéig. Egy csodálatos dal alatt kivetítő segítségével megemlékezünk azokról a zenészekről is, akik ugyan nem mikrofonon keresztül közvetítették gondolataikat, hanem hangszert hívtak segítségül. Május 26–án emlékezzünk azokra a zenészekre, akik oly sok örömöt, érzést, élményt adtak számunkra. És van – e jobb, szebb megemlékezés, mint a dalaikon keresztűl. Mert amíg a dalaik élnek, addig ők is köztünk maradnak.

Jegyek még korlátozott számban kaphatók itt.