2018. szeptember 20. - csütörtök

StreetDance 3D

Kinyomtatom...
Kitört az esti limbóláz

Néha a filmforgalmazók és a tévétársaságok tudatosan úgy időzítik, hogy a filmes megjelenések kapcsolódjanak a moziban játszódó filmekhez. Már megszoktuk, ha Harry Potter megy a moziban, akkor egy korábbi részt is láthatunk a tévében. A Streetdance 3D esetében nem vagyok biztos abban, hogy tudatosan most adják a „Streetdance - Step Up 2. „-őt, mert nagyjából ugyanazt az élményt adja 3D nélkül mint, a most játszott film.

A történet az utcai táncos Carly (Nichola Burley) és társulatáról szól. Ott kezdődik, amikor Carly barátja, Jay (aki egyben a csapat vezetője is) nemcsak a nő életéből sétál ki, hanem otthagyja a tánccsapatot is éppen a brit utcai táncos bajnokság döntője előtt. Carly-nak nemcsak a szakításon kell túltennie magát, hanem sürgősen új gyakorlótermet kell keresnie. A megoldást a balettiskola igazgatója, a nyitott szellemű Helena (Charlotte Rampling) hozza. Lenyűgözve Carly és csapata tehetségétől és lelkesedésétől, egyezséget ajánl nekik: gyakorolhatnak a Balett Akadémia csodaszép stúdiójában, ha cserében együttműködnek a balettosokkal. Helena azt reméli, hogy Carly átad valamit az utcai táncosok szenvedélyéből és energiájából ifjú tanítványainak, akik a Royal Ballet felvételi vizsgájára készülnek.

A kontraszt látványos, amikor a klasszikus balett táncosok a streetdance táncosokkal együtt gyakorolnak. Valójában nem a történeten van a hangsúly, hanem a táncon, a látványon. Ennek érdekében a producer három koreográfust: Kate Prince-t, az Into The Hoods című show alkotóját, Kenrick Sandyt, az Olivier-díjas koreográfust, utcai táncos bajnokot, és Will Tuckett balettmestert kért fel a munkára. Tuckett - aki a világ legjobb balettművészeivel dolgozott már együtt - maga is el volt ájulva az utcai táncosok mutatványaitól.

A Streetdance 3D a világ első 3D táncfilmje és az első brit 3D élőszereplős film, amelyet teljes egészében 3D-ben forgattak. A filmben olyan sztárok debütálnak, mint a Britain’s Got Talent tehetségkutató versenyen feltűnt George Sampson, a Flawless és a Diversity tánccsapatok.

Kitört az esti limbólázKitört az esti limbóláz

Aki szereti a modern táncot és a streetdance műfajt a hozzá tartozó zenékkel, annak mindenképpen élvezetes lesz a film. Aki meg inkább a régi műfajok iránt vonzódik, az inkább végig SMS-ezi a filmet, mint a mellettem ülő hölgy...

8/10 pont

StreetDance 3D - angol zenés film, 98 perc, 2010
rendező: Dania Pasquini, Max Giwa
szereplők: Charlotte Rampling (Helena), Rachel McDowall (Isabella), Nichola Burley (Carly), George Sampson (Eddie)

Saját értékelésem: Nincs Mások értékelései: 5 (8 szavazat)

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Helyszín: 
Hadik Kávéház
Időpont: 
2018. szeptember 29. 11:15
Hadik utcabál

A Hadik egyike Budapest nagy irodalmi kávéházainak, mely az 1920-as években élte fénykorát.

Jameson CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál

Már negyedik napja teltházas vetítésekkel dübörög a 15. Jameson CineFest Nemzetközi Filmfesztivál.

Nosalty x ízHUSZÁR

Lezajlott a nyolcadik Food Truck Show a Kincsem Parkban, a Nosalty pedig ígéretéhez híven főzött, jótékonykodott, végigette a kínálatot, zsűrizett, és szakavatott segítséggel győztest hirdetett.