2018. február 19. - hétfő

A világ első virtuális épületfestő versenye

Kinyomtatom...
Paint Up! verseny

A Visualpower a világon elsőként írt ki virtuális épületfestő pályázatot animáció- és mozgóképkészítők számára. Az itthon még kevéssé ismert művészeti ág képviselőinek munkáit óriás fényerejű projektorokkal vetítik ki a Múzeumok Éjszakáján a Magyar Nemzeti Galéria homlokzatára.

A szervezők a ’Paint Up! Visualpower virtuális épületfestő verseny’ elindításakor az architekturális vetítés műfajának népszerűsítését tűzték ki célul. Emellett bemutatkozási lehetőséget szerettek volna teremteni azoknak, akik nyitottak a kortárs vizuális kultúra e speciális formájára. A különleges versenyre a pályázók a Magyar Nemzeti Galéria "B" épületének középső homlokzatához igazodó 3 perces, zenei aláfestéssel készült animációkkal pályázhattak.

Paint Up! versenyPaint Up! verseny

A döntőt, amelybe a 12 legkiemelkedőbb pályaművet neves hazai szakértőkből álló zsűri választotta be, június 19-én a Múzeumok Éjszakáján rendezik meg a Magyar Nemzeti Galériában. Az este folyamán egyedi, óriás fényerejű projektorok segítségével mutatják be a közönségnek a továbbjutott munkákat, és arra is fény derül, hogy a zsűri kiket talál a legjobbnak.

Az rendezvényen egy igazi különlegesség vetítésére is sor kerül. A műfajban világszerte ismert Bordos László Zsolt és meghívott alkotótársai, Kovács Ivó és Vicsek Viktor kifejezetten erre az alkalomra készítettek egy bemutatófilmet. A művészek nevéhez fűződik többek között a dubai Pálma-sziget hivatalos avatóünnepségének vetítéséhez készített óriás felbontású 3d animáció. Az eseményen Molnár Ferenc „Caramel” is fellép. Az érdeklődők a Hunyadi udvar mellett a Dísztéren is nyomon követhetik az eseményeket, az itt elhelyezett kivetítőn.

A Nemzeti Galéria délután 5 órától hajnali 2-ig várja a látogatókat, akik a virtuális épületfestő művészek munkái mellett számos érdekes program közül választhatnak. Az este részletes programja a www.mng.hu oldalon megtalálható.

A Paint Up! virtuális épületfestő verseny döntőjének részletes programja elérhető a pályázat honlapján, a paintup.visualpower.hu oldalon.

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

plakát

2018. február 16. és március 18. között tekinthető meg.

Kohán György: Vásárhelyi utca

A Kovács Gábor Művészeti Alapítvány és a hódmezővásárhelyi Tornyai János Múzeum közös kiállítása a Várkert Bazár, Testőrpalotában.

Berény Róbert: Weiner Leó arcképe, 1911

A végre közgyűjteménybe került remekművek minden látogató számára megtekinthetőek a Magyar Nemzeti Galéria állandó kiállításán.