Újra dübörög a futóturizmus!

Három hét múlva jön a 38. SPAR Budapest Maraton® Fesztivál, az ország legnagyobb szabadidősport-eseménye.

Október 14-15-én több mint 20 000 futó veszi birtokba Budapest utcáit, köztük 3200 külföldi amatőr sportoló, akik 90 országból érkeznek hazánkba.

Legtöbb futó Nagy-Britanniából (350 fő), Franciaországból (260 fő) és Olaszországból (250 fő) nevezett, de a szomszédos országok Szlovákia, Románia is 200 fő feletti csoportokkal képviselteti magát. Százötvennél többen neveztek Lengyelországból, Németországból, Spanyolországból, Izraelből és Írországból is.

Népes futóközösségek várhatók Európán kívülről, például Brazíliából, Japánból, Kanadából és a Fülöp-Szigetekről. A legegzotikusabb országok, ahonnan nevezés érkezett Indonézia és Zimbabwe.

A külföldi futók és kísérőik 3-3,5 napot töltenek Budapesten, jellemzően 3-4 csillagos szálláshelyeken.

A benevezett külföldiek 60%-a klasszikus, 42,2 km-es maratoni távot választotta, amely sokak szerint a világ egyik legszebb városi maratoni útvonalán vezet a Duna két partján, világörökségi helyszíneket érintve, vagy azokat láttatva. Néhány év kihagyás után a maraton útvonala ismét érinti a Lánchidat és a pesti belvárost, a Bajcsy-Zsilinszky utat, az Andrássy utat és elhalad az Operaház előtt is.

Az esemény 2 napján 15 különböző táv közül lehet választani, ezek mindegyikére október 10-én éjfélig lehet előzetesen nevezni!

Bővebb információk az eseményről itt.

Hirdetés