A Kovácsné kivan kíméletlenül és viccesen döntöget tabukat

Új könyvet írt Rácz Zsuzsa.

Kovácsné kivan. Avagy mi történik, ha Terézanyut megállítják? Kéki Kata, a szabadlelkű szingli rendes nő lesz. Férjhez megy, szül, és akkor… Mi van?!

A szülővé válás az élet legnagyobb kiváltsága - mondja mindenki. Sőt, el is várja: légy boldog szuperanyu és szuperapu!

De Kovácsné gyakran zombianyu.

Rácz Zsuzsa új könyvében ismét tabukat dönt: ezúttal a kisgyermekes lét mókuskerekéről ír elképesztő őszinteséggel és viccesen - éppen úgy, ahogyan Terézanyu mesélt az úgynevezett szingli létről.

“A legtöbbünk életét fenekestül felforgatja a gyerekszületés, még akkor is, ha nagyon - tényleg nagyon - akartuk azt a gyereket és egyenletesen lélegeztünk a szülésfelkészítőkön. Aztán szerdáról csütörtökre beüt az a földrengés szerű változás, ami után az ember nem tudja angyali mosollyal ringatni a babáját”  - mondja Rácz Zsuzsa, aki szerint a teljes zűrzavar és káosz mellett az anyák döntő többsége egyedül marad ezzel az érzéssel.

“A kisgyerekes lét olyan, mint a karantén: egybefolynak a nappalok és az éjszakák, 0-24 órában szolgálatot teljesítesz, szerencsés esetben a tettestársaddal. A szülés után már nem lesz ugyanolyan a kapcsolatotok, ahogyan te magad sem. Kipukkasztom a rózsaszín lufit, szerintem az önreflexió az új kockahas, pláne a férfiak esetében, és sosem késő megtanulni röhögni magunkon. Kezdjetek el velem sírva röhögni!”

A könyv már előrendelhető a Felhő Café Könyvek webshopjában, dedikálva, 15 százalék kedvezménnyel. A kiadó a saját webshopjában eladott kötetek után dupla jogdíjat fizet szerzőinek!

Rácz Zsuzsa: Kovácsné kivan

Felhő Café Könyvek, 2023

Ára előrendelés esetén: 5 090 Ft

Részlet a könyvből

„Ha őszinte akarok lenni magammal… De kurvára nem akarok! – sikítja bennem egy aranyos kis hangocska. Rutinból lenyomom, ahogy a vekkert szokás. Mintha kissé megváltozott volna az édességhez való viszonyom. Vad sóvárgást, sőt néha egyenesen olyan elemi vágyat érzek egy szem csokis keksz, egy csokiparány iránt, mint régen… Atyaég, még kimondani is rettenetes. Mint régen a szex iránt! Persze ez csak azért alakult így, mert nem vagyok szokva a csecsemőgondozással járó kőkemény fizikai munkához. (…) Éjjel kettő vagy hajnal négy körül úgy érzem magam, mint aki egész nap krampácsolt, autópályát aszfaltozott. Élve képes lennék felfalni egy vadkant. De előtte mégis széttépném a két kezemmel. Elképzelem, hogy amint le tudom tenni Borit, utolsó erőmmel elvonszolom magam a konyhaszekrényig. Feltépem az ajtaját, kirántom belőle a kekszet, a fogammal tépem le róla a nejlont. Ahogy huszonévesen a pasiját vetkőzteti az ember, hogy csak úgy pattannak a gombok, és a vágy vad szárnyán röppennek szerteszét a szobában.”

Rácz Zsuzsa 1972-ben született Miskolcon. Író, újságíró. Első regénye, Állítsátok meg Terézanyut! címmel 2002-ben lett bestseller, játékfilm készült belőle: a terézanyuság fogalommá vált. 2010-ben hozta létre a Terézanyu Klubot és pályázatot, hogy minden nő elmondhassa a maga történetét, és az Aranyanyu díjat, hogy megbecsülést kapjanak a nők, és mindenekfelett, támogató közösséget. Budapesten él férjével és két lányával.

Hirdetés