Szombaton újra Műtárgybújócska

Kincsvadászokat keres az Iparművészeti Múzeum.

A Ráth-villa munkatársai tíz műtárgy képét rejtik el november 4-én, szombaton az Andrássy út környékén és a Városligetben, a képek alatt olvasható feladvány pedig a következő állomás megtalálásához ad instrukciókat. A séta során a környék tíz különleges helyszínére, épületéhez juthatnak el a játékosok, ha megfejtik az összes rejtvényt. Végül a Ráth-villa kiállításán személyesen is megtekinthetik a szecesszió remekműveit, melyek az Iparművészeti Múzeum gyűjteményének kiemelt darabjai.

A programra rendkívül kedvezményes jegyárat biztosít a múzeum, mellyel ez alkalommal gyakorlatilag féláron tekinthető meg a Ráth-villa összes kiállítása. Páros jeggyel ketten mindössze 3000 forintért, családi jeggyel, gyerekekkel pedig 4000 forintért vehetnek részt a Műtárgybújócska programján. A résztvevők szombaton 10 és 12 óra között kezdhetik el a sétát, találkozó az első helyszínen, az Eötvös10-ben lesz.

Regisztráció és további információk itt.

Riport az előző alkalomról itt.

  "Fedezzétek fel Terézváros rejtett szépségeit és izgalmas helyszíneit az Iparművészeti Múzeum Műtárgybújócska című programján! A kincskeresés során nemcsak a szecesszió művészetének lenyűgöző világába tekinthettek be, hanem felfedezhettek számotokra ismeretlen helyszíneket, épületeket is a VI. kerületben! Hozd el a családodat, szerelmedet, munkatársadat vagy lokálpatrióta ismerősödet, és nevezzetek be egy új városi élményre! A tíz helyszínt bejáró séta során érdekes feladatok várnak rátok, a kihívásokról mi gondoskodunk. A séta utolsó helyszínén ajándék vár: ingyenes belépési lehetőség a csodálatos Ráth György-villába, ahol az Iparművészeti Múzeum szecessziós gyűjteményének legjava látható, valamint a múzeum legújabb kortárs kiállítása is megtekinthető a kedvezményes jeggyel. Gyertek velünk műtárgybújócskázni Terézvárosba és engedjétek, hogy titeket is elvarázsoljon a századforduló pompás világa. Az egyéni sétát 10 és 12 óra között tetszőleges időpontban megkezdhetitek, várunk az első állomáson, az Eötvös10-ben!" (IMM)