Újra elérhető online a magyar kísérleti thriller!

Répási Zsolt Deeplight című rövidfilmje már 26 nemzetközi díjat nyert.

Fesztiválszereplései miatt egy ideig nem lehetett hozzáférni, azonban mától újra elérhető a YouTube-on Répási Zsolt állami támogatás nélkül, önerőből forgatott, többszörösen díjnyertes rövidfilmje, a Deeplight!

A Bánovits Vivianne főszereplésével készült, egy helyszínen játszódó misztikus thriller a természetfeletti jelenésekről szól, ezeken keresztül pedig egy súlyos, közvetlenül vagy közvetve mindannyiunkat érintő kérdésre reflektál. A műfaji elemeknek hála a film egy nehéz témát dolgoz fel izgalmas, befogadható formában.

A műfaji megközelítés ritkaságnak számít a magyar filmben, Répási Zsolt ezen a tendencián is szeretett volna változtatni új rendezésével.

“Szívem vágya, hogy a húsz-harminc évvel ezelőtti “mind-blowing” thriller műfaját visszahozzam a köztudatba, hisz elképesztően kikopott a mai filmes fősodratból. Szeretném feleleveníteni és újra adaptálni azokat a filmes alapokat, amelyeken az enyém és az előttem lévő generáció felnőtt. Újra a suspense-re, az atmoszférára és a gondolkodásra akarom helyezni a hangsúlyt.” – árulta el a rendező.

A Deeplight-ot a világ minden táján, többek között Tokióban, Londonban, New Yorkban és Berlinben is vetítették már fesztiválokon, eddig 26 elismerést szerzett különböző kategóriákban: Bánovits Vivianne alakítása mellett a nemzetközi zsűrik többször díjazták a film rendezését, az operatőri munkát és a vágást is.

A magyar közönség legutóbb a Malter Filmfesztiválon láthatta a filmet, amelyet azóta az alkotók újra elérhetővé tettek online is:

Deeplight/Mélyfény - Award Winner Short Mystery Thriller/Misztikus thriller

Hirdetés