A Párizsi Divathéten mutatkozott be a 40 év után újjászületett Hanwag ROTPUNKT cipőkollekció

Visszatér az 1980-as évek outdoor cipődivatja a Hanwagnak köszönhetően.

A százéves bajor márka a Párizsi Divathéten bemutatta limitált darabszámú ROTPUNKT kollekcióját, mely a látványos színekben pompázó, negyven évvel ezelőtti hegymászócipők újragondolására épül. Az új kollekciót megjelenésében a korszakra jellemző színösszeállítások jellemzik, felépítése hű az eredeti ’80-as évekbeli designhoz, és egyaránt alkalmas szabadtéri aktivitásokhoz (legyen az hegymászás vagy túrázás) és mindennapi viseletnek.

Az 1980-as évek elején a Hanwag volt az egyik első olyan vállalat, amely sportmászó cipőt készített. Sepp Gschwendtner egyike volt ezeknek az úttörőknek. A bajor hegymászó az egyik első redpointos hegymászó és korai siklóernyős volt. Ezzel párhuzamosan hivatásos szerszámkészítőként részt vett a Hanwag hegymászócipők kifejlesztésében is. "Az új hegymászócipőben sokkal pontosabban éreztük, hová lépünk - és ez hatalmas önbizalmat adott nekünk. Egy teljesen új világot nyitott meg. Ettől kezdve minden a gondtalan mászásról szólt." - Sepp Gschwendtner.

A ROTPUNKT cipők története

Már a kollekció nevének eredete is a hegymászáshoz kapcsolódik: a nürnbergi hegymászó, Kurt Albert elkezdte a szabadon mászható útvonalakat piros ponttal (Rotpunkt) jelölni. A redpointing kifejezés ma már egy útvonal begyakorlását, majd egy menetben történő megmászását jelenti, a kötélen való pihenés és mesterséges segédeszközök használata nélkül (a kötél és az egyéb felszerelések ilyen esetekben csakis a mászó biztosítására szolgálnak, de az előrejutást nem segíthetik). A "redpoint" a sportmászásban az "első szabad mászás" elfogadott definíciója lett. A sziklamászó legendák és szabadmászók, mint például Sepp Gschwendtner és Kurt Albert egy egész korszakot inspiráltak. A ROTPUNKT eredetileg úgynevezett beszállócipő volt, ami a sziklás terepre alkalmas vegyes felhasználású túracipő megnevezése.

A stílusteremtő dizájn most újjáéled. A ROTPUNKT a korszak úttörő szelleme és merész színei előtt tiszteleg. Ami eredetileg beszállócipő volt, ma egy retro ihletésű, funkcionális hegyi és szabadidős lábbeli, kiváló minőségű részletekkel. Mind a Hanwag logó, mind a cipő felépítése hű az eredeti 1980-as évekbeli designhoz. Az új ROTPUNKT kollekció limitált, mindössze 999 pár került piacra, és minden pár dombornyomott sorszámmal rendelkezik. A különleges kiadású modell egy egyedi retro cipősdobozban érkezik, két további pár cipőfűzővel és számos extrával.

További információk itt.