Csodás karácsonyi programokkal készül a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat idén is

„Mindenki Karácsonya”

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat idén karácsonykor is ünnepi élményekkel, gazdag ajándékokkal lep meg több mint 2000 magyarországi és határon túli, nehéz anyagi körülmények között élő gyereket. A karácsonyi rendezvények mindig a gyerekekről szólnak, idén sem lesz ez másként. A Mindenki Karácsonya elnevezésű ünnepségre például 300 hátrányos helyzetű, fogyatékossággal élő gyermeket várnak. A Parlamenti Gyermekkarácsonyon a gyerekek megkapják az Országház kulcsait, és egy napra birtokba veszik az épületet. De nem maradhat el a legkedvesebb ünnepi program sem: Csajkovszkij „A diótörő” című mesebalettjére 800 rászoruló gyermek érkezik az Operaházba.

„Mindenki Karácsonya”

Jótékonysági karácsonyi ünnepség a Westend Bevásárlóközpontban, 300 hátrányos helyzetű gyermek részére

2023. december 11. (hétfő), 13:00-15:00

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat és támogató partnerei, valamint a házigazda Westend Bevásárlóközpont 300 hátrányos helyzetű gyermeket hív meg budapesti és Pest vármegyei általános iskolákból, gyermekintézményekből a „Mindenki karácsonya” elnevezésű rendezvényre. A programot a Gyermekmentő Szolgálat már 32. éve rendezi meg, több mint két évtizede pedig a Cinema City Westend ad otthont az eseménynek. Idén a Budapesti Operettszínház művészei, Dancs Annamari, Füredi Nikolett, Kocsis Dénes és Szentmártoni Normann szórakoztatják a gyereksereget. A szervezők arcfestéssel, lufihajtogatással, aprósüteményekkel, gyümölccsel, édességgel és ajándékokkal kedveskednek a kis vendégeknek.

Színházzal a beteg, rászoruló gyermekekért - A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat jótékonysági színházi előadása

2023. december 12. (kedd), 19.00 óra, Vígszínház

Presser – Sztevanovity – Benedek – Keresztes - Kovács

Pinokkió c. zenés családi road movie Keresztes Tamás rendezésében

Több évtizede már, hogy a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat a karácsonyi időszakban jótékonysági színházi előadásra hívja vendégeit, ezek helyszíne pedig hagyományosan a Vígszínház.

Az idei jótékonysági előadás december 12-én, kedd este 19 órától a Pinokkió című zenés családi road movie lesz, amelyre támogatói jegyek vásárolhatók. Az emelt díjas – 25 000 Ft-os – jegyek megvásárlásával a nézők a Szolgálat egészségügyi programját támogatják.

Jegyeket a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat irodájában lehet rendelni, Gabos Erikánál. Telefon itt; e-mail itt.

Parlamenti Gyermekkarácsony - 2023. december 16., 11:00-15:00

25. éve szervezi az Országgyűlés és a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat közösen a „Parlamenti Gyermekkarácsonyt.” Ilyenkor az épület egy napig a gyerekeké. 800 hátrányos helyzetű általános iskolást hívtunk meg Magyarországról és a határon túlról. A gyerekeket népszerű előadók szórakoztatják, de sportolókkal is találkozhatnak, kézműves foglalkozásokon vehetnek részt. A program végén pedig egy nagy ajándékcsomaggal távozhatnak a gyermekek.

MBH Karácsonyi Gyermekgála - Csajkovszkij „A diótörő” című mesebalettje az Operaházban 800 nehéz anyagi körülmények között élő gyerek részére

2023. december 17., vasárnap, 11:00-14:00

24. alkalommal rendezi meg a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat az MBH Karácsonyi Gyermekgálát, amelynek programja idén is Csajkovszkij Diótörője. A Gyermekmentő szervezésében a kezdetek óta csaknem 27 000 gyereket bűvölt el és nyújtott számukra maradandó élményt ez a varázslatos, karácsonyi hangulatot idéző darab. A hitelintézet és a Gyermekmentő egyik legkedvesebb karácsonyi ajándéka ez az előadás, hiszen Csajkovszkij karácsonyi balettje az ünnepi készülődés elengedhetetlen része.

(mellékelt fotó 2022. Westend Karácsony - Gyermekmentő Szolgálat)