Császári méretű politikai zűrzavar mellett szülői kihívások is felmerülnek a Sissi új évadában

Az Epic Drama december 27-étől esténként 21 órától reklámmegszakítás nélkül vetíti a 6 új részt.

A Sissi című sorozat az Európában zajló súlyos politikai káosz idejéhez érkezett, de központba kerülnek az ikonikus császárnő és Ferenc személyes konfliktusai is. A házaspár fia, Rudolf trónörökös kilencéves. Franciaországban kikiáltották a köztársaságot, az elégedetlenség egyre nagyobb teret nyer – Ferenc rájön, hogy Rudolfot korán ki kell képezni, hogy mire eljön az idő, már rátermett és erős uralkodó legyen. Sissi azonban fia érzékenységét ismerve attól tart, hogy egy ilyen kemény megpróbáltatás megtörné őt.

A legújabb évadot Európa különböző országaiban forgatták, de nem feltétlenül azokban, amelyeket elsőre gondolnánk. Ebben az évadban Sissi és Rudolf Dél-Franciaországba menekül egy francia fotós, Alma segítségével. A franciaországi jeleneteket valójában Horvátországban vették fel, egy „francia” faluban, illetve tengerparton, 5 nap alatt. A forgatási helyszínek között szerepel többek között Tresteno, a Zlaton-szikla és a Konvalve strand.

Ebben az évadban számos új karaktert ismerhetünk meg. Egyikük Walli, a szobalány, aki III. Napóleon bukása után elmenekült Párizsból. A nő rablást tervez a közelgő császári palotabálon, ami felkelti egy zsebtolvaj, Gustav érdeklődését. Szépen lassan egymásba szeretnek, amikor azonban Walli meghívást kap magától Ferenc császártól, Gustavhoz fűződő kapcsolata próbatétel elé kerül.

Az új részekben fontos mellékszálként jelenik meg III. Napóleon bukása és a köztársaság kikiáltása Franciaországban. Az osztrák nép körében is egyre hangosabb a demokrácia iránti igény, ami erős nyomást gyakorol Ferencre és Sissire. Eközben teljes gőzzel épül a világkiállítás, ám a politikai zavargások az építőmunkásokra is kihatnak. Az elégedetlenség feltérképezésére Ferenc barátját, Grünnet jelöli ki: feladata, hogy a lázadók közé beépülve megtalálja annak vezetőjét. Viszont, amit Grünne lát, az kétségbe vonja a koronához való hűségét...

A friss évadban a címszereplő bőrébe természetesen újra a svájci-amerikai színésznő, Dominique Devenport bújt, mint ahogy Jannik Schümann is magára öltötte az ismert császár szerepét. A sorozatot több mint 100 régióban mutatták be – úgy tűnik, az embereket világszerte foglalkoztatja az ikonikus királyné története és szerelmi élete. Az új részeket a hazai nézők szerda estétől naponta követhetik nyomon az Epic Drama sorozatcsatornán.

A 3. évad előzetese ITT érhető el.