A Bare Bones szoftver kiadta a BBEdit 15.0-t

A Bare Bones szoftver ma bejelentette a BBEdit(r) 15.0 kiadását és azonnali elérhetőségét, professzionális szöveg- és kódszerkesztőjének jelentős új verzióját.

A BBEdit 15 bemutatja a ChatGPT munkalapokat („ChatGPT worksheets”), a Minimap palettát („Minimap palette”), a Szöveg Egyesítést („Text Merge”) a bővíthető Segéd Lapokat („Cheat Sheets”) és további fejlesztéseket a projektekhez. A Text Factories szolgáltatásai számos fejlesztés részeként a projektekkel és a szöveges dokumentumokkal való munkavégzést teszik hatékonyabbá és produktívabbá.

„Az izgalmas újdonságokon kívül a BBEdit 15 rengeteget újdonságot tartalmaz, valamint egyedi funkciói és alapvető képességei is fejlesztésre kerültek" – mondta Rich Siegel, a Bare Bones Software, Inc. alapítója és vezérigazgatója. „Mindent megtettünk annak érdekében, hogy ezen változások mindenki életminőségét javítsák aki a BBEdit segítségével dolgozik, és már nagyon várjuk, hogy munkába állíthassák."

A BBEdit 15 egyedülálló "munkalap" felületét hozza a generatív mesterséges intelligencia világába: az új ChatGPT munkalap funkció megkönnyítik az interakciót a ChatGPT-vel a BBEditen keresztül azok számára, akik rendelkeznek ChatGPT-fiókkal és API-kulccsal (elérhető az OpenAI-tól).

Az új Minimap paletta az aktív szöveg magas szintű áttekintését mutatja. Ez megkönnyíti a dokumentum általános megjelenítését, valamint a nagyobb dokumentumokon belüli navigációt.

Új parancsok a Git menüből az aktuális és távoli ág push és pull funkcióját teszik elérhetővé, valamint lehetőség van a módosítások elvetésére közvetlenül a helyi menüből. Mindez megkönnyíti a munkafolyamatokat. A BBEdit interfészének fejlesztései és az egyedülálló Text Factory funkciók még egyszerűbbé teszik a többlépcsős szövegátalakítási folyamatok beállításait.

Egy jobban elérhető, jelentősen újratervezett felület a BBEdit számára a Project funkció, ami minden eddiginél egyszerűbbé teszi a kapcsolódó csoportosítást és szerkesztést, függetlenül azok helyétől a lemezen. Valamint az új felső szintű projektelem a munkaterület-beállításokhoz, a webhely-beállításokhoz és a projekthez. A beállítások segítik a projektfunkciók jobb működését, például a kiegészítések pontosabbak kitöltését.

A BBEdit 15 testreszabható, bővíthető „Segéd Lapokat” is bemutat hivatkozási dokumentumok szövegrészekhez és azok leírásához, valamint beépített példákat Markdown és Clippings helykitöltőkhöz. Egy új szöveg egyesítési funkció erőteljes átalakítási képességet biztosít, ami hasonló a levél egyesítéshez.

A BBEdit egy nagyvonalú kipróbálási modellt kínál, amelyben a teljes funkciókészlet a használat első 30 napjában elérhető. A 30 napos próbaidőszak végén a BBEdit továbbra is állandó funkciókészlettel fog futni, amely magában foglalja a hatékony szerkesztési képességeket, de nem tartalmazza a webszerkesztő eszközöket, valamint egyéb exkluzív funkcióikat. A BBEdit exkluzív funkciói bármikor újra engedélyezhetők a termék megvásálárásval. A BBEdit 15 30 napos kipróbálási időszakot kínál mindenkinek.

A BBEdit 15.0-hoz macOS Big Sur (11.0) vagy újabb szükséges, és macOS Sonoma (14,0)-án is fut. A BBEdit 15 összesen több mint 180 új kiegészítést tartalmaz és további finomításokat ennek a díjnyertes, szakmai erősségű szöveg és kódszerkesztőnek. Részletes információ az összes új funkcióról és a BBEdit 15.0 módosításai a következő címen találhatók: https://www.barebones.com/support/bbedit/notes-15.0.html

További információért a BBEditről vagy a szoftver letöltéséért kérjük látogassa meg a cég weboldalát: https://www.barebones.com/products/bbedit/