Megszületett a Kivételesség Ígérete, a torták Igazgyöngye

Minden eladott cukrász-remekmű a hátrányos helyzetű gyermekek tehetséggondozását támogatja.

Bemutatkozott a Szépművészeti Múzeumban a Kivételesség Ígérete. A különleges édességet azért hozták létre, hogy a megvásárlásával bárki támogathassa az Igazgyöngy Alapítvány tehetséggondozó tevékenységét.

Hogyan kapcsolódik egymáshoz a művészet és a gasztronómia, miként ötvözhető a vizuális élmény a kulináris élvezettel, ami egyúttal fontos társadalmi ügyet is támogat? A kérdésre a Kivételesség Ígérete torta adja meg a választ. A különleges édesség a Szépművészeti Múzeumban mutatkozott be egy gasztrotematikájú művészeti tárlattal egybekötött eseményen.

A Kivételesség Ígérete torta a KNK kommunikációs ügynökség és az egyedi minőségű édességeiről ismert NOUR desszertszalon szakmai kooperációjából született. Az együttműködés szinte napról napra, hétről hétre fejlődött, amely eredménye végül egy átfogó, a gyermekek esélyegyenlőségét segítő CSR-projekt lett.

"A KNK alapításának 10 éves évfordulóját egy különleges tortával szerettük volna megünnepelni, amely tükrözi a KNK alapértékeit: minőség, kreativitás és tökéletes megvalósítás.  A NOUR-ral közös munka előrehaladtával azonban olyan kezdeményezés nőtt ki az eredeti ötletből, aminek eredményeként a Kivételesség Ígérete nem csupán cukrász remekmű, hanem mások számára is elérhető lehetőség a hátrányos helyzetű gyermekek tehetséggondozásának támogatására” – mondta Knapcsek Katalin. A KNK kommunikációs ügynökség ügyvezetője szerint a Kivételesség Ígérete azt is jelképezi, hogy az üzleti siker társadalmi felelősséggel is jár, ez is részét kell, hogy képezze egy cég minőségének és tökéletességre törekvésének.

“Gyorsan közös nevezőre jutottunk a célokban: a Kivételesség Ígéretét egy társadalmi célú aktivitással egybekötve, a szélesebb nagyközönség részére is elérhetővé kell tenni! Ezek után jutottunk el az Igazgyöngy Alapítványhoz, és lett közös célunk a hátrányos helyzetű gyermekek támogatása” – tette hozzá Kecskés Alexandra, a NOUR – Art of desserts alapító-tulajdonosa.

A január közepén indult jótékonysági kampány során minden egyes eladott torta árából 5 ezer forintot az Igazgyöngy Alapítvány kap. A projekt május végéig, Gyereknapig tart, illetve a szervezet csaknem 600 diákot számláló, alapfokú művészeti iskolájában meghirdetett rajzpályázat is kíséri. A legjobb alkotásokat szakértő zsűri választja ki, és egy kiállítás részeként bárki megtekintheti.

„Nagy örömmel fogadtuk, hogy a Kivételesség Ígéretéből a mi, hátrányos helyzetű gyermekeink is részesülhetnek. Valamennyien azt szeretnénk ugyanis, hogy mindegyikük azzá válhasson, amivé szeretne” – hangsúlyozta L. Ritók Nóra, az Igazgyöngy Alapítvány alapítója és vezetője, Prima Primissima-díjas pedagógus.

A Kivételesség Ígérete torta tehát sok-sok tehetséges gyermek álmát válthatja valóra, de persze felejthetetlen ízélményt is ígér annak, aki megkóstolja. Fő összetevői a földimogyorós piskóta, földimogyoró praliné és kétféle sóskaramell ganache, amelyek mesés táncban fonódnak össze a könnyed fehércsokoládé mousse rétegekben. A tortát fényes, sárga tükörglaze, valamint arany és fekete színű csokoládélapok díszítik.