Legeslegjobb barátok – Egy igazi első moziélmény

Gondolkoztunk-e már valaha is el azon, hogy milyen filmmel érdemes gyermekünket bevezetni a mozik elbűvölő világába. Többször tapasztaltam már, hogy a gyerekek rémülten jönnek ki a moziból, mert a szülők azt gondolták, hogy ez jó lesz első mozi élménynek. Most végre itt egy film, amire nyugodtan elvihetjük a kicsiket, hiszen kimondottan nekik készült.

A Legeslegjobb barátokat rutinos gyerekfilmesek - a Toy Story és az Óriásláb alkotói – készítették, így szinte garantált, hogy a kicsik jól fogják magukat érezni. Azért mi se fogunk unatkozni, mert akcióban lesz bőven részünk, de a tinédzsereket azért ne próbáljuk meg erre a filmre beültetni.

Jérémie Derguson családi mozijának színhelye New York. Esténként a Central Park régi színháztermében kialszanak a fények, a bábok pedig életre kelnek. Köztük van Don is, aki belefáradt abba, hogy nap mint nap bolondot játszik. Arról álmodik, hogy egyszer igazi hős lesz, ezért kimerészkedik a nagyvilágba, hogy önálló életet éljen. Útközben találkozik DJ Doggie Doggal, egy elhagyott plüssállattal, aki világhírű rapper szeretne lenni. Találkozásukkal egy hatalmas kaland veszi kezdetét New York szívében, hogy a bábfigura és plüssállat barátja valóra váltsák álmaikat.

Don, annyira megszállottan éli bele magát a főhős szerepébe, hogy a legmerészebb kalandokba is bele mer vágni, így sikerül összebarátkoznia a park többi lakójával. A gonosz tinédzsereknek ugyanakkor az értékes bábokra fáj a foguk, így Donon és DJ Doggie Doggon múlik, hogy meg tudják-e menteni őket.

A film nemcsak hogy rengeteg mondandót hagy maga után: ne adjuk fel a céljainkat, támaszkodjuk a barátokra, mert így több mindent el tudunk érni, hanem egy igazán izgalmas történetbe is foglalja mindezt bele.

A Legeslegjobb barátok itthoni érdekessége, hogy DJ Doggie Dog magyar hangját Krúbi, azaz Horváth Krisztián adja, akinek ez az első szinkronmunkája.

Ebben a 90 percben a gyerekeknek lesz részük akcióban, szerelemben, barátságban és izgalomban: egy igazi moziélményben.