Kutya és macska – Hajsza a rubintért

Reem Kherici több mint 7 év kihagyás után új filmmel jelentkezik a mozikban. Az Oltári baki után ezúttal egy jóval akciódúsabb vígjátékot láthatunk tőle, melynek csakúgy mint legutóbb Ő is az egyik főszereplője.

Bár a filmet Reem Kherici jegyzi a megvalósítás szinte teljesen hasonló Tarek Boudali tavalyi filmjéhez az Eszeveszett küldetéséhez. Nemcsak, hogy mindkét filmben Philippe Lacheau szolgáltatja a fő poénokat, hanem ugyanúgy vegyítik az akciót és a vígjátékot. Így nyugodtan kijelenthetjük, hogy akinek tetszett az Eszeveszett küldetés, az a Kutya és macskában sem fog csalódni.

Díva egy híres influenszermacska, akinek gazdája Monica (Reem Kherici) mindent megtesz macskája kényelméért. Bár minden csili-vili a Instagrammon a valóság mégis az, hogy Monica mindent feláldozott Díva sikeréért és jelenleg egy kisbuszban kénytelenek élni. Most viszont sikerült egy szponzort találniuk, aki megváltoztathatná az életüket, ehhez viszont New Yorkba kell repülniük. Eközben Jack a hírhedt tolvaj újabb fogásra készül és éppen egy felbecsülhetetlen rubintot rabolt el csakhogy a helyi kóborkutya Chichi véletlenül lenyeli az zsákmányt. Jack a rendőrség elől menekülve vaknak állítja be magát és Chichit vakvezető kutyának mutatja be. A reptéren Monica és Jack könnyen egymásra találnak miután a repülőből kinézve észreveszik, hogy felbecsülhetetlen állataik nincsenek biztonságban. Ezután elindul a hajsza az állatok megtalálásért.

A kutya és macska egy kellemes francia akció vígjáték vicces színészekkel és egy eredeti történettel. Aki meg rajong a kutyákért és a macskákért az különösen jól fogja magát érezni a moziban.