Bach Mindenkinek Fesztivál

Fellép a Készenléti Rendőrség Fúvószenekara és a Budapesti Rendőr-főkapitányság Kórusa.

A ma már országosan a legnagyobb ingyenesen látogatható komolyzenei programsorozaton, a 10. Bach Mindenkinek Fesztiválon a 101 éve működő Készenléti Rendőrség Zenekara és a Budapesti Rendőr-főkapitányság Kórusa is fellép.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Kórusa idén 7 éves. Az amatőr énekkar tagjai a rendőrség különféle területein szolgálnak. Repertoárjuk igen széles, a hazai és a világ zeneirodalmának valamennyi korszakát felöleli, a reneszánsztól Bach-on át a mai filmzenékig. Több formációval is dalol ez a KÓTA által ezüst minősítésben részesülő kórus. 2023-ban több mint 30 fellépésük volt, ünnepségeken, megemlékezéseken éppúgy énekelnek, mint fesztiválokon vagy nyugdíjas klubban. A társulat az évente megrendezésre kerülő Bach Mindenkinek Fesztivál egyik állandó szereplője. A kórus vezetője Porcsalmy Balázs. 

A Készenléti Rendőrség Zenekara tavaly ünnepelte fennállásának 100. évfordulóját. A 64 tagú csapat valamennyi tagja képzett muzsikus, ennek köszönhetően otthonosan mozognak a klasszikus- és könnyűzene, a filmzene de a jazz területén is. A zenekar közel húszféle kisebb zenei formációban is működik, attól függően, hogy milyen eseményen lépnek fel. A legfiatalabb rendőrzenész 22, a legidősebb 62 éves. A zenekar vezetője Szalóky Béla r. alezredes.

Programok:

Bach-fúzió

Március 19., kedd, 19 óra

Klauzál Ház (1222 Budapest, Nagytétényi út 31-33.)

A Készenléti Rendőrség Fúvószenekarának koncertje.

Közreműködik a Vass Lajos Szimfonikus Zenekar kamaraegyüttese, szólót énekel Nagy Ida

További információ itt.

Gálakoncert

Március 20. szerda,18 óra

ORFK Rendőrségi Igazgatási Központ (1139 Budapest, Teve utca 4-6.)

Az est meghívott vendége és szólistája: Faragó Laura Kossuth-díjas énekművész

Fellépnek: az Egressy Béni Református Művészeti Szakgimnázium népzene tanszaka, a Budapesti Énekesiskola és a Budapesti Rendőr-főkapitányság Kórusa.

Szólistaként közreműködik: Kovács Zalán László tubaművész

További információ itt.