Az ADVESmoto a népszerű modellek mellett újdonságokkal is készül a 2024-es AMTS-re

Sajtótájékoztatóval egybekötött bemutató keretében tárja az AMTS 2024 közönsége elé az ADVESmoto a Brixton, a Malaguti és a NIU újdonságait.

A pénteki sajtótájékoztatóval egybekötött bemutatón láthatja először az itthoni közönség nyilvánosan az új modelleket. A Brixton Cromwell 1200X scrambler, a  Malaguti Madison125 nagyrobogó, valamint az intelligens városi közlekedés régóta várt új modelljei, a NIU RQi elektromos motorkerékpár, az XQi3 elektromos terepmotor és a KQi AIR  karbonszálas, ultrakönnyű elektromos roller a H pavilon /2 standján.

Brixton Cromwell 1200X

A Brixton a Cromwell 1200 modellel lépett be az ezer köbcenti feletti nagymotorok világába. A márka zászlóshajója egyből osztatlan figyelmet kapott, nemcsak a motorosok, de a szaksajtó részéről is.  A Brixton mérnökei azonban nem pihentek a babérjaikon, hanem megtervezték a klasszikus nagyvas scrambler-es változatát, a Brixton Cromwell 1200 X-et. Az új formatervű márkajelzés, a gyönyörű, törtfehér fényezésű üzemenyagtank és az aranyszínű keréktárcsák már messziről árulkodnak arról, hogy itt egy különleges modellel van dolgunk. A bütykös Pirelli Scorpion Rally STR gumikkal szerelt küllős kerekek és a széles, magas és merevítővel is ellátott kormány mellett a fémből készült haspáncél, a bukócső és a lámparács is látványos és hasznos stíluselemek. Ez a motor kétségtelenül a vagány elegancia és a kategóriaelső műszaki tartalom kívánatos egyvelegét kínálja.

Malaguti Madison 125

A Madisonok már negyed évszázada róják az utakat, nem csoda tehát, hogy az ötödik generációs modellben kiforrott technika dolgozik. A dinamikus, mégis kis fogyasztású motorblokk, a remek futóművek, a könnyű kezelhetőség és a harapós, ABS-sel ellátott fékrendszer mellett a bolognai mérnökök olyan extrákkal kényeztetik a vezetőt, mint a színes kijelző, a riasztó, a formás LED fények, az USB aljzat vagy éppen a kulcsnélküli indítás. A Malaguti Madison125 robogó külseje pedig egyenesen lehengerlő. A hamisítatlan olasz formatervezés érződik minden vonalban, ívben és élben, melyek szemet gyönyörködtető egységben állnak össze az aranyszínű keréktárcsákkal, a bordó varrású nyereggel és a feketében is, fehérben is elegáns metálfényezéssel.

RQi

A három évvel ezelőtt bemutatott NIU koncepciómotor azonnal zajos sikert aratott. A várakozásnak vége, az RQi megérkezett Európába, és Magyarországon is megtekinthető lesz az AMTS - Autó, Motor & Tuning Show- első napján. A NIU elektromos motokerékpárjának adatai több, mint meggyőzőek: 450 Nm nyomaték, 7500 watt maximális teljesítmény mellett a 0-50 sprintet 2.9 másodperc alatt teljesíti az RQi.  A Brembo féknyergek, a  nagyméretű féktárcsák mellett ABS rendszer és kipörgésgátló is felügyeli a menetbiztonságot. Az elöl-hátul állítható felfüggesztések mellett a kulcs nélküli indítás, Bluetooth- kapcsolat, rablásgátló rendszer és GPS nyomkövető és a NIU okosalkalmazás is a felszereltség része.  Az RQi mindezeken felül beépített kamerákkal is rendelkezik.

XQi

Az XQi3 a városi intelligens közlekedés forradalmát vezető NIU első elektromos terepmotorja. Középmotor hajtja, mely a 8000 wattos csúcsteljesítmény mellett 357 Nm nyomatékot visz át lánchajtással a hátsó kerékre. Elöl 19, hátul 20 hüvelyk méretű terepgumikat találunk, a felfüggesztés elöl-hátul állítható. Az önsúlya mindössze 76 kilogramm, a hatótáv a 72V 32Ah kapacítású akkumulátornak köszönhetően 90 kilométer. Az XQi3 természetesen kompatibilis a NIU okosalkalmazással, emellett Bluetooth és NFC kapcsolatot is kezel, a frissítésről OTA (over the air) rendszer gondoskodik automatikusan. 

KQi Air

A NIU mérnökei megalkották az ultrakönnyű e-rollerek új generációját. A NIU KQI AIR magnézium-karbon kivitelben készül, így a súlya mindössze 11.9 kg. Az egyedülállóan kicsi önsúly komoly műszaki tartalommal párosul. A 350 Wattos teljesítmény (700 Watt csúcsteljesítmény) rendkívül dinamikusan mozgatja a könnyű felépítményt, a líthium-ion akkumulátorcsomag 50 kilométeres hatótávot tesz lehetővé. A széles kormány és taposó, a 9.5" -os levegővel fújt kerekek, az elülső tárcsafék és a regeneratív fékrendszer mellett irányjelzők, első-hátsó lámpa, valamint NFC okos zár és NIU applikáció teszi különlegessé ezt az elektromos rollert.