Folytatódik a nagy európai filmes kihívás

A European Film Challenge harmadik fordulójának nyertese a 2024-es Szarajevói Filmfesztiválra utazhat el.

Idén tavasszal a magyarhangya újra csatlakozik az Európában évek óta zajló kezdeményezéshez, amely versenyt hirdet az európai filmek szerelmesei között, és a győztest elrepíti egy A-kategóriás filmfesztiválra.

A European Film Challenge harmadik magyarországi fordulója március 22-én indul és május 31-ig tart. A játék résztvevőinek ez idő alatt 10 európai filmet kell megnéznie és annak tárgyi bizonyítékát feltöltenie a honlapra, majd posztolni a filmélményről Facebookon vagy Instagramon hashtaggel. Ezzel pontokat lehet gyűjteni, akinek pedig a legtöbb pontja lesz a játék végén, az belépőt nyer a 2024-es Szarajevói Nemzetközi Filmfesztiválra, a magyarhangya pedig az útiköltséget és a szállást is biztosítja számára.

Az előző fordulót Keszthelyi Kinga nyerte, aki az idei Berlini Nemzetközi Filmfesztiválra utazhatott el.

“Láttál már vasárnap reggel 10 óra előtt százával rohanni embereket egy dokumentumfilmre, ami egy párizsi elmegyógyintézet hétköznapjait mutatja be? Ha igen, akkor ott voltál a Berlinálén. Átélhettem, hogy milyen felemelő, amikor egy filmfesztivál lázba hoz és átitat egy európai nagyvárost. A Berlinale bebizonyította számomra, hogy a filmnézés ismét közösségi élmény lett, és hogy a film igazán csakis így éri el a hatását.” – összegezte tapasztalatait az előző nyertes.

A játékban részt vehet bárki, aki elmúlt 18 éves. Filmeket interneten is lehet nézni, ám azokért kevesebb pont jár. Azoknak lesz a legtöbb esélye kijutni, akik moziban néznek kis európai országból származó filmeket és figyelemmel kísérik a pluszpont-szerzési lehetőségeket a kihívás weboldalán, valamint a magyarhangya közösségi média felületein.

A kihívás spotját pedig YouTube-csatornánkon érheted el. Részletek és játék az oldalon.