Több, mint 2000 fős karaván kerülte meg a Balatont

4 év után újra Balaton Szupermaraton.

Négy év kihagyás után, 2024-ben ismét, óriási örömmel rendezte meg a Budapest Sportiroda (BSI) a legendás Balaton kerülő ultrafutó eseményt, a Balaton Szupermaratont. A résztvevők immáron tizennegyedik alkalommal álltak rajthoz, hogy egyéniben vagy csapatban teljesítsék a 196 kilométeres kört, vagy annak valamelyik betétszámát.

Az első napi (csütörtök) maraton+ Siófoktól Fonyódig kanyargott, viszonylag egyenletes terepviszonyok között.

A verseny csütörtökön a Fonyód Szigliget közötti 53 kilométeres, leghosszabb távval folytatódott, így talán ez jelentette az egyik legnagyobb próbatételt a négy nap alatt. Szombaton egy „rövidebb” 43,5 km-es etap várt a nevezőkre. A Badacsonyról induló, és a Balaton északi partján végighaladó szakasz a Balaton egyik legimpozánsabb részén, a Tagore sétányon ért célba.

A záró napi (vasárnap), csodás balatoni panorámát kínáló, dimbes-dombos útvonal Balatonfüredről indult, és a siófoki Aranyparton végződött.

A hangulat - a várakozásoknak és az elmúlt éveknek megfelelően - felejthetetlen volt és sok életre szóló élménytől marad emlékezetes: a csodálatos balatoni panoráma a háttérben, a kimerült, de kitartó pillantások a monoton utcákon, a nyugodt, madárcsicsergéses erdei szakaszok, a táncoló váltótagok a frissítőállomásokon, az erőt adó pacsik és szurkolások, az egymásnak mondott buzdítások, és az elégedett hurrázások.

Mind a négy nap alatt öröm volt nézni a sok, fáradt, de mégis elégedett mosolyt, ahogy sokszor leküzdve a mentális krízist és a fizikai fájdalmat a futók beértek a célba és teljesítették a legendás ultrafutó versenyt, a 14. Balaton Szupermaratont!

Eredmények itt.