Rozéfröccs és extra sok kedvezmény várja országszerte a bringásokat a hétvégén

Idén sem maradhat el a szezonnyitó kerékpárosbarát hétvége, amit április 20-21-ére hirdetett meg a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség (MAKETUSZ). A program keretébenlehetőség nyílik együtt körbetekerni a Földet a most következő hétvégén. Az eseményhez több mint 80 vendéglátóhely, szálláshely és látványosság csatlakozott. akik megannyi kedvezménnyel és ingyen innivalóval várják a hazai bringásokat.

Nincs is jobb, mint egy tavaszi bringázás a természetben, ráadásul a MAKETUSZ a hétvégére egyközösen elérhető célt is kitűzött.

“A közös cél, hogy a most következő hétvégén körbetekerjük a Földet. A kampányban, az az izgalmas, hogy a Kerékpárosbarát alkalmazásnak hála, bárki csatlakozhat hozzá. Mivel az egészkampány az alkalmazáson keresztül zajlik, ezért bárhol is legyünk az országban, egy okostelefonnal és egy kerékpárral csatlakozni tudunk a játékhoz. A hétvége nagy célja, hogy közös erővel letekerjük a Föld 40.075 kilométeres kerületét. Ez azonban csak úgy lehetséges, ha ehhez mindenki hozzájárul a hétvégén megtett kilométereinek számával, és ezt a Kerékpárosbarát alkalmazásban is elmenti.” – mondta az esemény egyik ötletgazdája, Coates Ádám.

Bringás örömünneppé válhat a hétvége

Az előző év tapasztalatai és visszajelzései alapján a Kerékpárosbarát hétvége sok 10.000 kerékpárost megmozgatott már. A szervezők nevében pedig remélem, hogy a hétvégéremeghirdetett ‘Kerüljük meg közösen a Földet!’ kampány egy újabb löketet ad a hétvégének. Ráadásul a programhoz az előző évhez hasonlóan, a kerékpárosbarát szolgáltatók is szép számban csatlakoztak, valamilyen kedvezményt biztosítva a kerékpárosok számára. 

“Országszerte több mint 80 szolgáltató jelezte már a szándékát, hogy szeretne részt venni a Szezonnyitó Kerékpárosbarát hétvégén. Ezek a szolgáltatók mind minősített kerékpárosbarát helyek, vagyis megfelelnek a hálózat alapvető kritériumainak, mint például a kulacs töltési lehetőség, a biztonságos bicikli tárolás biztosítása vagy az alap szervizelési lehetőség a vendégekszámára. Ezek a kerékpárosbarát szolgáltatók szintén a Kerékpárosbarát alkalmazásban érhetőekel, azok pedig akik csatlakoztak a hétvégéhez és valamilyen kedvezményt biztosítanak abringásoknak, azoknál egy kis % ikon látható.” – mesélt tovább a szervező, aki reménykedik abban, hogy az időjárás is mellettük áll majd. 

Ingyen sör és üdítők várják a bicikliseket

Nagyon sok szálláshely jelentkezett az április 20-21-i eseményre, akik valamilyen kedvezményt biztosítanak a szálláshely árából. De sok a kerékpárút közelében található vendéglátóhely iscsatlakozott, akik kedvezményes vagy ingyen frissítőt adnak a megfáradt bringásoknak. 

A Budapest - Balaton (BUBA) kerékpárút közelében Etyeken például az első pohár sört, fröccsöt vagy üdítőt ingyen adják az arra járó kerékpárosoknak. Van olyan is, aki a birtokán termesztett, szezonális zöldség és gyümölcs kóstolást hirdetett meg a hétvégére. De nem kell aggódnunk akkor sem, ha beesteledik, és valahol meg kell szállnunk, ugyanis a szállásadók is beálltak a támogatók sorába, és 15-20%-os kedvezménnyel várják a bringásokat: sok szálláshely felajánlotta a bringásoknak, hogy kizárólag ezen a hétvégén lehetőségük van akár az egyéjszakás foglalásra is.

Aki szeretne csatlakozni a Szezonnyitó Kerékpárosbarát Hétvégéhez, hozzájárulni a Földmegkerüléséhez, vagy pusztán csak kihasználná a kerékpárosbarát szolgáltatók kedvezményeit, töltse le a Kerékpárosbarát alkalmazást iOS készülékre IDE kattintva, android készülékrepedig IDE kattintva.