Virtuózok V4+

Mesterek és tanítványok koncert a Müpa Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben.

A Virtuózok immáron tíz esztendeje töretlen sikerrel működő, nemzetközileg is jegyzett verseny és edukációs program, mely a klasszikus zenei tehetségeket fedezi fel és támogatja. A magas nézettségnek örvendő tévéműsor a Visegrádi Négyek országaiban már negyedik éve került képernyőre 2024 év elején, a zsűrijében olyan hazai és nemzetközi szaktekintélyek, sztárok ültek, mint Plácido Domingo, Keller András vagy Miklósa Erika. 

Az adássorozat több mint 100 millió nézőt ér el évente, mindemellett a Virtuózok rendszeres koncertfellépési lehetőséget is biztosít a felfedezetteknek.

Ezek közül az egyik legfontosabb esemény a 2018 óta immáron harmadik alkalommal megrendezendő Mesterek és tanítványok koncert, ahol a fiatal tehetségek neves mentoraikkal, a zsűri tagjaival közösen állhatnak pódiumra - mindezt a műsorban nyújtott kiváló teljesítményükkel, különdíjként érdemelték ki. Az első ilyen nagyszabású koncertet 2018. december 30-án rendezték a zsúfolásig telt Müpában, tavaly márciusban pedig Plácido Domingóval léphettek fel a műsor győztesei az MVM Dome csaknem tízezres közönsége előtt.

A hatalmas sikerre való tekintettel idén május 23-án ismét  Maestro Domingo és mentoraik közreműködésével lehetnek részesei egy hasonlóan rangos programnak, ezúttal a Műpa színpadán. 

Balázs János: Kossuth- és Liszt és Prima-díjas zongoraművész:“ Mi tényleg egy nagy család vagyunk, egymást tiszteljük, szeretjük, és mind szeretnénk továbbadni a fiatal tehetségeknek azt a tudást, melyet mi is mestereinktől kaptunk. Nagyon jó érzés, hogy részese lehetek ennek a folyamatnak.”

Peller Mariann, a Virtuózok ötletgazdája és producere:“Nagy öröm, hogy Plácido Domingo, aki hosszú évek óta támogat, segít minket és a fiatalokat, ismét elfogadta a meghívásunkat. Amikor a mesterekről beszélünk, ne feledjük, hogy a gyerekeknek vannak házi mestereik is, zenetanáraik, akiknek szintén nagyon sokat köszönhetnek, ezért is adjuk át minden évben a Legjobb Zenetanár Díjat. Mellettük azonban a zsűri tagjait is elvarázsolják ezek a fiatalok. A műsor pedig megadja a lehetőséget arra, hogy kiemeljük és menedzseljük a nagy tehetségeket.”

Mesterek és tanítványok koncert

2024. május 23., csütörtök, 19:30 – Müpa Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem

A gálakoncert fellépői:

- Keller András, Kossuth-, Liszt- és Prima Primissima díjas hegedűművész,

- Abouzahra Amira és Mariam (18 és 15 éves hegedűművészek, a Virtuózok korábbi győztese és különdíjasa))

- Balázs János Kossuth- és Liszt és Prima-díjas zongoraművész,

- Balogh Ádám (12), és 11 éves öccse, Máté (11), a Virtuózok V4+ 2023-as felfedezettjei

- Klenyán Csaba klarinétművész

- Lugosi Ali, a Virtuózok kétszeres győztese.

- Evelin (11)és Valerij Greblo  (9) és éves hárfás testvérpár, a Virtuózok V4+ 2022-es felfedezettjei.

- Teo Gertler 15 éves hegedűművész, a Virtuózok győztese

A sztárvendég: Plácido Domingo

Promo videó itt.   Placido Domingo korábbi koncertje a Virtuózokkal itt.

Jegyek itt.