Östlund-retrospektív a Cirkoban

Holnap kezdődik és két hétvégén át tart a harmincéves Cirko-Gejzír születésnapi eseménysorozatának következő része, a Ruben Östlund-retrospektív.

A vetítéssorozat örömére a svéd rendező rövid videóüzenetet is küldött a budapesti közönségnek. Beszél benne készülő új filmjének izgalmas témájáról, korábbi filmjeinek és családjának magyar vonatkozásáról, elhangzik benne egy ismert budapesti kulturális szereplő neve, és 01:55-től beindul az östlundi abszurd őrület is! A videó ide kattintva nyílik meg.

Ruben Östlund rövidfilmjeivel robbant be a filmfesztiválok elismert alkotói közé, de később nagyjátékfilmjei is sorra nyerték a díjakat többek között Cannes-ban és Berlinben. Eddigi aktív alkotói időszaka egybeesik a Cirko működésével. „Az ő világa a mi világunk is” – vallja a mozi.

Az Östlund-retrospektívet két hétvégén, június 21. és 23., illetve június 28. és 30. között rendezik meg a Cirkóban. A kétszeres arany pálmás, Oscar-jelölt svéd rendező világhírű, fesztiváldíjas alkotásai (Lavina, A négyzet, A szomorúság háromszöge) mellett korai filmjei (Gitarrmongot, Akaratlanul, Play – Gyerekjáték?) is műsorra kerülnek, sőt egy rövidfilmes válogatás is látható lesz a moziban.

Részletes program itt.