Te gyorsabb vagy a Schweppes gin tonik készítő verseny bajnokainál?

Teszteld magad ezekkel a különleges nyári gin tonik receptekkel!

Kiderült, kik lettek a Schweppes gin tonik készítő bajnokai. A Gin Market ginfesztiválon profik és amatőrök is összemérhették a gyorsasági tudásukat, egy perc alatt kellett a lehető legtöbb italt elkészíteniük. Ahhoz, hogy te is letesztelhesd, milyen gyorsan pörögnek a kezedben a poharak, hoztunk két szuper és különleges gin tonik receptet, amelyekkel akár egy nyári baráti összejövetelen a vendégeidet is elkápráztathatod. 

Mind nagyra értékeljük a klasszikus gin tonikot, de időnként érdemes kipróbálni valami mást, ami felpezsdíti a jól ismert ital élvezetét. Most erre hoztunk egyből két példát is, amelyek hagyományos ginnel és alkoholmentes ginnel is bátran elkészíthetőek, hogy senki se maradjon ki a hűsítő koktél élvezetéből.

Grapefruitos gin tonik

Hozzávalók:

            30 ml grapefruitlé

            40 ml gin

            Kinin tartalmú tonik

            Pár szem rózsabors

Elkészítés: Töltsd meg a poharat jéggel, és add hozzá a grapefruitlevet, a gint, öntsd fel tonikkal. Óvatosan keverd meg, majd szórj a tetejére rózsaborsot és díszítsd egy vékony szelet grapefruittal.  

Chili-lime gin tonik

Hozzávalók:

            Fél piros chili

            Fél lime leve

            50 ml gin

            125 ml kinin tartalmú tonik

Elkészítés: Vágd fel a chilit hosszában, kapard ki a magokat, majd szeleteld fel vékony csíkokra. A felét tedd egy pohárba, majd mehet rá a jég, a lime leve, a gin és a tonik. Az igazi ínyencek fogyasztás előtt kanállal vagy szívószállal kissé megtörhetik a pohár alján lévő chili szálakat.

Gyorsabb vagy egy profi bártendernél?

Legyen szó akár klasszikus akár különleges gin tonikokról, az elkészítésük akár baráti verseny is lehet, amivel könnyedén feldobható egy nyári buli. Hasonlóan a kétnapos Gin Market ginfesztivál Schweppes Teraszán megrendezésre került gyorsasági gin tonik készítő versenyéhez. Az eseményen külön mérettettek meg a profik és a lelkes amatőrök, a szabályok azonban megegyeztek: a lehető legtöbb valódi kinin tartalmú Schweppes alapú, alkoholmentes gin tonik koktélt kellett elkészíteniük 1 perc alatt. 

A profi kategória abszolút győztese, és így a pénznyeremény tulajdonosa Tóth Norbert, a Cocktail Class Budapest bártendere lett, aki pontosan 1 perc alatt készített el 10 db tökéletes gin tonikot. Norbert életének 15 éve része a vendéglátás, pályafutása során dolgozott már luxus hajón, nemzetközileg elismert 5 csillagos szállodákban, jelenleg azonban főként oktatással és koktélkészítő workshopok szervezésével foglalkozik. A szakmai iránti mély elköteleződését az is jól mutatja, hogy az idei Magyar Bajnokságon első helyezést ért el, így ő képviselheti hazánkat a 2025-ös Koktél Világbajnokságon és Európa-bajnokságon.   

Az amatőr kategóriájában a rendezvény mindkét napján hirdettek nyertest. Pénteken Noelle Sinclair lett a leggyorsabb, 6 db gin tonikok készített 1:11 másodperc alatt, míg a szombati nap legjobbja Braun Zoltán lett, akinek 11 db gin tonik elkészítéséhez 1:25:25 másodpercre volt szüksége. Mindkét bajnok értékes Schweppes gin tonik csomaggal és a jelenlévők elismerő éljenzésével gazdagabban térhetett haza.