KutyaGOló - premier

Kollár-Klemencz László és Háy János közös produkciója július 14-én Zsámbékon.

Két sokoldalú alkotó, egy barátság - az irodalom, a zene, a kortárs alkotás mentén. Kollár-Klemencz László és Háy János először a Rájátszásban találkoztak, majd zenés, irodalmi produkciókban járták az országot és sor került egy közös felkérésre is, hogy lássák másképp a világot, mondjuk úgy, mint egy kutya vagy egy ló. Ennek nyomán kezdődött el az az inspiráló, egymás munkájára reflektáló barátság, amelynek lenyomata a KutyaGOló. A két művész rendhagyó barangolása Zsámbékon lesz először látható július 14-én.

„A KutyaGOló az érzelmek közössége, dalok, versek és novellák, sokszor a legfrissebb szövegek bemutatója. Eredetileg egy magazin kérése volt, hogy nézzünk valahogy másképp a világra, mondjuk úgy, mint egy kutya (János) vagy egy ló (Laci). És ez a Laci és János egymás mellett maradt, hogy gondolkodjon sorsokról, otthonról, szerelmekről, teremtésről és pusztításról, életről és halálról. Az előadás címével azt is kifejezzük, hogy egy olyan eredendő képet szeretnénk megmutatni ezekről a dolgokról, amit még nem hamisított meg a világ.” (Háy János)

„Mindkettőnk szövegeiből válogattunk, régiekből és egészen újakból is. Az a kohézió, ami mindkettőnk munkáiban benne van, az, ahogyan látjuk és érzékeljük a világot, ez a kapcsolat lesz az est fókuszában. Témafelvetések mentén egymás gondolataira válaszolunk majd, magunknak, egymásnak és a közönségnek, szövegekkel és dalokkal.” (Kollár-Klemencz László)

Kollár-Klemencz László zenészként és íróként is aktív, Háy János író vonzódása a zenéhez közismert. A KutyaGOló egy tervezett, szerkesztett előadás, mégis improvizatív. „Nagyjából két előadásra elég szöveggel érkezünk majd erre az estére és az, hogy mely szöveget vesszük a kezünkbe az adott téma mentén, ott helyben fog eldőlni.” (Háy János)

Az előadásról további információ és jegyek itt.

A Zsámbéki Nyári Színház júliusi műsorán HOBO Hármasoltár című estje, Szabó Balázs és Bandájának Csöndkabát című előadása, Visky András Kitelepítés című regényének zenés felolvasószínházi változata és Vecsei H. Miklós és Balla Gergely Mondjad, Atikám! című József Attila estje is látható lesz. A színház további előadásairól részletek itt (fotó Fejér János)

Műsor:

07.12  Hármasoltár - HOBO

07.13  Szabó Balázs Bandája: Csöndkabát. Vendég: Accord Quartet

07.14  KutyaGOló - Háy János, Kollár-Klemencz László | BEMUTATÓ

07.21  Visky András: Kitelepítés - Visky András, Vecsei H. Miklós, Ávéd János, Juhász Anna

07.28  Mondjad, Atikám! - Balla Gergely, Vecsei H. Miklós

08.03  EGY ÉLETEM: Mucsi Zoltán - 08.04 (esőnap)

08.11  A kis herceg - Csorba Lóránt, Vecsei H. Miklós

08.23  Örkény István: Tóték - Beregszászi színház

08.24  Lackfi János: Medveles - Marton Róbert, Csiby Gergely | BEMUTATÓ

08.25  Lányos és fiús apák - Grecsó Krisztián, Dés László, Dés András

08.30  QJÚB: Radnóti - Nyilvános FŐPRÓBA

08.31  Márai Sándor: Hallgatni akartam - Hegedűs D. Géza