Zenepark

10. évadát zárja a Zenélő Budapest.

Nagyszabású Zeneparkkal zárja jubileumi évadát a Zenélő Budapest augusztus 10-én a Millenáris Széllkapu parkban. A családi zenei kalandozáson interaktív programokkal, klasszikus gyöngyszemekkel, világzenei koncertekkel várják a közönséget. Zárásként Micheller Myrtill és Pintér Tibor voice-guitar duója és a Götz Saxophone Quartet ad közös nagykoncertet az örökzöld jazz hangulatában.

Budapest ikonikus szabadtéri helyszíneire, történelmi tereire komponálták a műsort a szervezők – az idei évadban 60 ingyenes koncerttel jelentkeztek, több mint 100 művész közreműködésével. A Zenepark egésznapos műsora minden korosztály számára kínál zenei programot, a hangulatkoncertek mellett számos távol-keleti világzenei újdonság mutatkozik be.

16 órától interaktív, zenés játszótér várja a kisebbeket, valamint origami papírhangszereket készíthetnek közösen kicsik és nagyok. Délután valódi családi zenei kalandozásra invitálják a szervezők a közönséget; 16 órától huszárruhás rézfúvósok reneszánsz és barokk zenei műsorral készülnek, majd a Capriccio vonósnégyes A klasszikus zene gyöngyszemei címmel ad koncertet.

17.30-tól interaktív mesekoncertet ad a Campanelli harangjáték együttes, 18 órától pedig keletre kalandozik a Zenepark, a Dobolda japándob csoport mutatkozik be. 18.30-tól a Four Bones Quartet Népek zenéje a világ körül címmel ad változatos, világzenei koncertet. Záróakkordként Micheller Myrtill és Pintér Tibor voice-guitar duója és a Götz Saxophone Quartet ad közös nagykoncertet az örökzöld jazz hangulatában 19 órától.

Művészeti vezető: Götz Nándor klarinét-szaxofonművész, zeneszerző

Zenepark

Augusztus 10., szombat – Millenáris Széllkapu park

További információ:

zenelobudapest itt,   facebook itt,   instagram itt,   youtube itt.