Sziget: Mit nézzünk meg ma? - Csütörtökön

Na aki még hezitál a bőség zavarában mit is néz meg ma a Szigeten, vagy épp nem volt ideje utánanézni kiket is lehet ma megsasolni, íme egy gyors áttekintés. Sajnos nem ígérkezik túl erősnek a mai nap. Mondhatnánk úgy is csütörtökre csütörtököt mondott. De azért el lehet tölteni a mai estét úgy hogy közben teszünk egy két zenei felfedezést.

A nagyszínpadon tobzódnak a punk és ska zenekarok. A K.I.Z. Németországból, Young punx (UK), Public Image Ltd. (UK) és a The specials (UK) szinte csak Nagy-Britannia képviselteti magát ezen az esten. Szerencsére a nap végére került a Faithless zenekar, akit szerintem senkinek nem kell bemutatni. Bár ők is minden évben eljönnek a szigetre, szóval miattuk lehet nem érdemes napi jegyet váltani. Rossz visszhangjuk még egy szigetes fellépésük után sem volt az biztos, szóval a nagyszínpadon például őket biztosan megnézném.

Nézzük a világzenei nagyszínpadot. Talán ez az, ami megmentheti a mai napot. Ebből egyedül a magyar Besh o droMot ismerem, őket nyugodt szívvel ajánlhatom, minden koncertjük pörgős magával ragadó, de őket elég gyakran láthatjuk a budapesti klubokban. A többi zenekarnak kicsit utánanéztem, mert bevallom nem ismertem őket: Az estet horvát szomszédjaink kezdik a Kries zenekarral. Ők a hagyományosabb vonalat képviselik. Utánuk a vegyes felállású Dirtmusic kicsit INXS-es, countrys hangulatú zenével. Az est utolsó fellépője Tony Allen Nigériából, aki a tipikus napfényes Afrikai szavannai zenét játssza, őt biztosan megnézném.

Az A38-Wan2 színpad tartogat még mára egy csemegét a Gorillaz Sound System (UK) igaz csak egy DJ szettel, de fellépnek az este folyamán, utánuk pedig a Zagar vezeti le az estet.

A többi színpad számomra ismeretlen előadókkal kecsegtet. A party arénáról pedig ne is várjatok ajánlást tőlem, teljesen ismeretlen vagyok a területen. Talán még az MR2 színpadról tudnám ajánlani Barabás Lőrinc Eklektric-et és aki Péterffy Bori vagy Vad Fruttik rajongó az is megkörnyékezheti a terepet. Aki pedig csak úgy barangolna mert egyik koncert sem hozta lázba de heti jegye van, az nézze meg a Hungaricum falut vagy ajánlhatom a Nagy Utcaszínházat a Compagnie Malabar: Le Voyage des Aquarêves (F) minden nap 22:00 órakor kezdődő előadásával.

Holnap újra jelentkezünk.