Szirtes Edina Mókus készíti idén a Tűzijáték zenéjét

Az augusztus 20-i tűzijáték zenéje is, mint minden más az idei ünnepen, az összefogás jegyében készül. A tehetséges, Fonogram-díjas énekes-szerző muzsikust, Szirtes Edina Mókust kérték fel a közel 20 perces kompozíció megírására, mely tartalmazza az "Áldás" című zenei részletet, az "Örömtánc" című televíziós tehetségkutató verseny győztes dalát.

Az eseményre komponált muzsika több stílust tartalmaz, de természetesen a világzenei jelleg nem maradhat el most sem. A szerző ígérete szerint az elkészült mű igazán ünnephez méltó lesz! "Számomra hatalmas megtiszteltetés, hogy engem kértek fel erre a csodálatos feladatra. Igazán érdekes munkafolyamat a kompozíció megírása, hiszen a zenében helyenként egy vonószenekart és egy kórust kellett kiváltanom egy személyben."

Mókusnak igen sűrű az idei nyara, hiszen a szegedi SZIN nyitónapját augusztus 25-én Mókus és a Fabula Rasa zenekar kezdi a nagyszínpadon, olyan kiemelkedő személyek társaságában, mint Presser Gábor, Falusi Mariann és a Csík zenekar. Közös zenéléseken túl az új "Tesséklássék" című lemezről is játszik Mókus zenekarával.