Új irányzat a magyar zenei palettán

St. Martin óta hagyománya van hazánkban a különböző szóló hangszeres előadóknak. Mága Zoltán, Edvin Marton vagy a Princess együttes neve mindenki számára ismerős lehet aki, nem zárt fülekkel élt az elmúlt 20 évben hazánkban. Ebbe a sorba csatlakozik be most Sebastian, a klarinétos is, egy nagy különbséggel élve elődeihez képest.

Ő ugyanis szakított azzal a hagyománnyal, hogy filmzenéket, klasszikus szerzeményeket dolgozzon fel hangszerére. Mára már klasszikusnak számító magyar slágereket ültet át saját hangulatvilágába.

Évek óta dübörög a különböző tehetségkutató műsorok szekere Magyarországon. Volt már két Csillagszületik, több Megasztár s most készül betörni az egész világot megrengető X-faktor is a magyar médiába. Mindennek az eredménye rengeteg új előadó, s megannyi új sláger. A közönség azonban úgy látszik, egyre inkább a 70-80-90-es évek slágereit éneklő sztárok műsorára kiváncsi. Az új dallamok nem képesek gyökeret verni a hallgatók körében.

Sebastian évek óta improvizál. Hangszere a klarinét, mely a fafúvós hangszerek királynőjének számít, s mivel maga is rajong a klasszikus magyar slágerekért, könnyen jött az ötlet, hogy kedvenceit dolgozza fel s ossza meg közönségével. Az elkészült dalok pedig nemcsak a hallgatóságnak, de sok esetben az eredeti előadóknak is elnyerték tetszését. Az egyre népszerűbb retro partik csak egy meghatározott korosztály számára jelentenek kikapcsolódási lehetőséget, Sebastian művészete azonban kortalan kikapcsolódási lehetőség, egyaránt otthonra le kisebb bárokban vagy nagyobb koncerttermekben is, aláfestőzeneként vagy önálló műsoros estként is.

Az új stílus már törekszik elő az interneten, a különböző közösségi oldalakon, a videómegosztó portálokon, sőt nemrég egy nagy hanglemezkiadó vállalat is felfigyelt Sebastian művészetére. Hisz énekesek jönnek, mennek, de a zene örök…