2018. november 16. - péntek

Finisben a Zimmer Feri 2. forgatása

Kinyomtatom...

Tímár Péter direktori utasításaitól zeng a ráckevei kastély, a vége felé közelít a Zimmer Feri második részének forgatása. A lesötétített épület ódon falai közt jártunk és beleshettünk a kulisszák mögé. A történetben bármi megeshet, a Fikász család új vállalkozását szellemjárás nehezíti meg. A színészgárda magja ugyanaz, akikhez új szereplők is csatlakoztak.

Lassabban! – hangzik már messziről Tímár Péter érces hangja, a stáb sokadszorra veszi fel a besötétített ráckevei Savoyai kastélyszállóban a soron következő jelenetet Pogány Judittal, Szarvas Józseffel és Kovács Vandával. Ám a színészek fáradhatatlanok, már megszokták a rendező egyéni stílusát, a forgatás jó hangulatban folyik.

„Ez egy koncentrációs gyakorlat, amely minden színészt próbára tesz, hiszen más gesztusrendszert kell alkalmaznunk, mint például a színpadon. De a Zimmer Feri első részének forgatásán már megszoktuk, hogy Péter sajátos technikával dolgozik.” – árulta el Pogány Judit, aki ismét magára ölti Fikász Vilma otthonkáját.

Tímár Péter jellegzetes lelassított majd újra felgyorsított képsorai először az Egészséges erotikában jelentek meg. A technika azonban a Csinibabában forrott ki igazán, amely a Zimmer Feri világához illik leginkább a rendező bevallása szerint.

„Szeretek beleavatkozni a valóságba, nem lefényképezett színházat hozok létre. A valóság egy kivonatát látjuk, amely elidegenít, ugyanakkor vidámságot hív elő. Ráadásul egyfajta játékosságot hoz elő a színészekből is. Sokszor a ők szólnak, hogy egy-egy fejmozdulat röhejes lehet visszalassítva.” – mondta Tímár Péter, aki szerint a főszerepet játszó Reviczky Gábor pályája csúcsán van. „Most forrott ki igazán, tudja, meddig mehet el mimikájával, és fáradhatatlan.”

A Fikász család történetének újabb fejezetében szellemek és szellemvadászok is feltűnnek. Így Reviczky Gábor, Pogány Judit, Szarvas József, és Kovács Vanda mellett új szereplők is feltűnnek, többek között Molnár Piroska, Schell Judit, Szabó Győző, Hajdú Steve és Kálloy Molnár Péter személyében.

Gőzerővel folyik a munka: Tímár Péter nyolc nap alatt írta meg a forgatókönyvet, a forgatás csupán huszonöt napig tart, az utómunkálatokra pedig mindössze három hónap áll rendelkezésre, ugyanis a filmet a tervek szerint decemberben mutatják be.

Még nem értékelted

van honlapja

van honlapja www.zimmerferi2.hu

Zimmer Feri 2

forgatják Ráckeve Kék Duna Wellnesben, és a Savoyai kastélyban

Zimmer Feri 2. részének ötletgazdája

-Ötletmanager/nézzmeg.hu/

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

fotó: Kleb Attila

A Liszt és Prima-díjas zongoraművész belgiumi, kolumbiai és kanadai hangversenyei után a Fondation Cziffra által rendezett SenLiszt Fesztivál díszvendége és az eseménysorozat zenei versenyének zsűritagja.

A-TEAM fotó a tavalyi gálán készült

Angyalok szárnyalása címmel november 19-én 19 órától jótékonysági est a Jókai Színházban.

Advent Budapest

Az Advent Budapest kulturális téli fesztivál programsorozata november 23-án veszi kezdetét és december 23-ig tart, a vásár azonban egészen az év végéig, december 28-ig várja a látogatókat.