Pancser Police

Nagy izgalommal ültem be a filmre, mert a szereposztás alapján fergeteges másfél órára számítottam. De tévedtem. A film teljesen átlagos, egyszer megnézhető akcióvígjáték.

Annakellenére, hogy olyan sztárok kaptak szerepet a filmben, mint Will Ferrell, Mark Wahlberg, Samuel L. Jackson, Eva Mendes vagy Dwayne „The Rock” Johnson. A nevek alapján én egy nagyon jó filmre számítottam.

A sztori nagyjából annyi, hogy van egy nagyon menő zsarupáros, istennek hiszik magukat, igazi „szuprezsaruk”. Senkitől és semmitől sem félnek. Végül ez lesz a vesztük is. Egy akció során a csodapáros tagjai életüket vesztik, és ekkor egy új pár jut lehetőséghez. De vajon tudnak-e majd élni vele? Mert ők tényleg igazi pancserek.

Az egyikük, Allen (Will Ferrell) a gyilkossági osztály könyvelője, igazi lúzer. Új társat kap, a lobbanékony, kissé idegbeteg, undok, morcos Terryt (Mark Wahlberg). Terry régen az utcákon dolgozott, de egyszer rosszkor sült el a fegyvere és azóta íróasztal mögé kényszerült. Ami nagyon nem elégíti ki az igényeit. Harcolni akar a bűnözőkkel. Most itt a lehetőség, hogy újra nyomozzon. Terry és Allen tehát munkába áll. Egy sikkasztási, zsarolási ügyön munkálkodnak, persze többször lebuknak, ellopják a cipőjüket, sokszor csődöt mondanak.

A főnöküknek (Michael Keaton) folyamatosan tartani kell a hátát miattuk, többször ráolvas a pancser páros fejére, nem sok haszonnal… A páros többször is veszekedésbe keveredik, de ez jól is van így, mert a poénok nagy része az ő civódásaik során sül el!

2010. október 4. 15:28 - Pancser Police ©Pancser Police

A film beáll az egyszer megnézhető vígjátékok sorába. Tény, hogy vannak benne jó poénok, és Will Ferrell is nagyon jó választás volt. Már a megjelenése is komikus, a poénok is jobban célba érnek az ő szájából, mint Wahlbergéből. A film egyik legviccesebb része, hogy Will Ferrell feleségét a gyönyörű Eva Mendes alakítja. Szinte isteníti a férjét, még azt is eltűri, hogy a férfi rosszul bánjon vele. A film folyamán több nő is kimutatja vonzódását a a Ferrell által alakított Allen iránt. Társa rá is kérdez, hogy mi ennek a titka!? Én is kíváncsi lennék...

Egyszer mindenképpen érdemes megnézni. Kellemes kikapcsolódás egy fáradt vagy nehéz nap után! Férfiaknak vagy pároknak különösen tetszeni fog a Pancser Police!

6/10 pont

Pancser Police (The Other Guys) - amerikai akció-vígjáték, 107 perc, 2010
Rendező: Adam McKay
Szereplők: Mark Wahlberg, Will Ferrell, Eva Mendes, Dwayne Johnson, Samuel L. Jackson, Michael Keaton

Hirdetés