2018. október 23. - kedd

Shakira: Sale El Sol

Kinyomtatom...

Ugyan a nyarat már magunk mögött hagytuk, végig izgultuk a foci VB-t és táncoltunk a Waka Waka-ra, de nem kell, hogy a rossz idő és az ősz végleg elvegye a jó kedvünket!

Shakira most meghosszabbítja a nyarat vadiúj bombaslágerével, a "Loca"-val ("Őrült"), mely az október 18-án megjelent új spanyol nyelvű, Sale El Sol / The Sun Comes Out címre keresztelt albumának az első kislemezdala. Az új dalban és az albumon is ismét az igazi latinos, pörgős, érzelmes Shakirát hallhatjuk, ahogy mindig is szerettük. Nem kétséges, hogy a Waka Waka fenomenális #1 sikere után egy újabb vérpezsdítő slágerrel lettünk gazdagabbak! A Locat két nyelven is rögzítették, így mindenki választhat tetszése (és nyelvtudása) szerint a verzók közül. Az angol nyelvű változatban Dizzee Rascal működik közre featuring művészként, míg a spanyol nyelvű változatban El Catat hallhatjuk. A dalhoz Shakira már le is forgatta Barcelonában a videoklipet, melyben a pokol angyalaként ismét megcsodálhatjuk védjegyének számító legendás csípőmozgását is.

Készen állsz az újabb őrületre? Loca Loca Loca!

Shakira: Sale El Sol

Az új albumon a #1 sláger Waka Waka (This Time For Africa) is helyet kap, melyet a világ legnagyobb nézőközönsége előtt, 215 ország 700 millió nézőjének adott elő Shakira és a Freshlyground a VB hivatalos záróünnepségének keretein belül.

Több mint egymillió letöltéssel a "Waka Waka" minden idők leggyorsabban fogyó kislemeze és legjobban fogyó VB kislemeze is lett a digitális érában. A dal több mint 15 országban lett már #1 kislemez, köztük Spanyolországban, Franciaországban, Németországban, Olaszországban és Portugáliában. Ezen felül a hozzá készült hivatalos videót már több mint 200 millióan tekintették meg a YouTube-on, valamint további 150 millióan látták a nem hiavatlosan feltöltött változatokat, mellyel ez a klip lett minden idők 13. legtöbbet megnézett videója és a 9. legnézettebb videó a videoklipek között. A "Waka Waka" hazánkban is fantasztikus népszerűségnek örvend, számos hétig vezette a MAHASZ Rádiós Top40 listát, és hetekig a legjátszottabb sláger volt a magyar rádiókban, de még most is Top10-ben szerepel.

A "Waka Waka" sikere több egy szimpla slágernél, hiszen igazi kulturális jelenség lett, miután a rajongók flash-mobok keretében az utcákra vitték a mára már híressé vált "Waka Waka" koreográfiát. A tánc szenzációt több mint 85 országban adták elő, többek közt Haitin, Chilében, Taiwanon, Svédországban, Olaszországban, Mexikóban, Spanyolországban, Venezuelában, Kolumbiában és Magyarországon is, mely így több ezer rajongói eseményt eredményezett. Több mint 1400 videó került fel a YouTube-ra, melyen az emberek Waka Waka-t táncolnak, ezeket pedig összesen több mint 400 milliószor nézték meg világszerte.

A dalból származó összes bevétel a FIFA "20 Centers for 2010" nevű kezdeményezését fogja támogatni, amelynek célja a pozitív társadalmi változások elérése a labdarúgáson keresztül húsz "Football for Hope" ["Labdarúgás a reményért"] központ létrehozásával.

Saját értékelésem: Nincs Mások értékelései: 5 (2 szavazat)

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

szerencsemegálló

Az embernagyságú installáció segítségével most bárki a társasjáték közepébe csöppenhet.

fotó Posztós János

Az Orgonaavatót a Bartók Rádió és az M5 tévécsatorna élőben közvetíti, az Eurovízió és az Eurorádió rádió- és televízióállomásai pedig felvételről sugározzák.

borító

Nemcsak a jó dumák öltöztettek, de egy jó ritmusban megnövesztett barkó vagy az egyetlen tökéletes helyre felhelyezett jelvény is.