2018. november 21. - szerda

Tolvajok városa

Kinyomtatom...
Rebecca Hall és Ben Affleck a Tolvajok városa c. filmben

Mindig érdekes ha egy színész rendezőként kezdd el dolgozni. Főleg, ha önmagát is rendezi a filmben. Ben Affleck is így tesz a Tolvajok városában! Nem mondom, hogy sikertelenül, de...

Érdekelt, hogy Affleck képes lesz-e helytállni ebben a furcsa helyzetben. Hiszen rendezőként még csak néhány filmet jegyez. Szerintem kimondottan nehéz feladat, hogy rendezőként és főszereplőként is helytálljon valaki. Ha teljesen őszinte akarok lenni akkor ez nem is sikerült száz százalékosan. Nekem jobban tetszik rendezőként, mint színészként.

A film megnézése után jó darabig nem is tudtam eldönteni, hogy mi is a műfaja. Mert vannak benne igencsak akciódús jelenetek, de van benne érzelmi szál, romantika, és nagyon sok drámázás is. A Tolvajok városát hivatalosan drámaként jegyzik, de ez vitatható szerintem.

Rebecca Hall és Ben Affleck a Tolvajok városa c. filmbenRebecca Hall és Ben Affleck a Tolvajok városa c. filmben

A története egyébként nem túl bonyolult, még csak azt sem mondanám, hogy újdonság. Kliséket használ. Van egy bűnös város, ahol mindenki (vagy legalábbis sokan) rablásból, lopásból él. De van itt minden: gyilkosság, lövöldözés, drogok, prostituáltak. Majdhogynem Gotham City-ként jelenik meg, ez a bostoni várocska. A baj az, hogy itt nincs Batman, aki megállíthatná a bűnözőket. Doug Macray (Ben Affleck) is itt „dolgozik” a bandájával. Bankokat rabolnak ki, pénzszállítókat térítenek el stb. Teszik mindezt részben azért is, mert a „helyi Don Corleonénak” dolgoznak, aki jelen esetben a Virágárus. Egy könyörtelen maffiavezér.

Doug és csapata álarcban rabolnak ki egy bankot. Itt figyel fel Doug egy lányra. Claire és Doug összeismerkednek, találkozgatni kezdenek, rengeteget (talán túl sokat is) beszélgetnek. Persze a lány nem tud Doug dolgairól. Egy darabig... Az ő párbeszédeikből ismerjük meg pl. a férfi múltját, gyerekkorát stb. Doug (természetesen a szerelem miatt) szeretne jó útra térni. De ahogyan az lenni szokott, ezt a „főnök” nem nézi jó szemmel. Belekényszeríti a bandát még egy „nagy durranásba”.

Eközben az FBI is nyomoz az ügyben, és egyre több dologra rájönnek. Szorul a hurok a bankrablók körül. Claire-t is megtalálják az FBI ügynökök, így fény derül az igazságra. A lány szakít Doug-gal. Hát ilyen feszült helyzetben kell egy újabb rablást végrehajtania a bandának. De azt már nem szeretném elmondani, hogy ez hogyan sikerül.

Összességében azt mondhatom el, hogy egyszer meg kell nézni a Tolvajok városát. De biztos, hogy nem egy olyan film, amit mondjuk néhány havonta szívesen megnéz az ember. Szerintem jobban járt volna Affleck, ha nem önmaga játssza el a főszerepet. A film furcsasága az is, hogy egyszerre drámai és akciódús.

Azoknak ajánlom akik kíváncsiak rá, hogyan élnek egy olyan városban, ahol a túlélés egyetlen lehetősége a rablás. Azoknak is, akik kíváncsiak hogyan tudja valaki önmagát rendezni. Azoknak, akik szeretik ha egy akciófilmekben vannak drámai jelenetek is.
Ezek után kíváncsian várom, hogy sikerül majd Angelina Jolie legújabb rendezése.

7/10 pont

Tolvajok városa (The Town) - amerikai filmdráma, 125 perc, 2010
Rendező: Ben Affleck
Szereplők: Ben Affleck, Rebeca Hall, Blake Lively

Saját értékelésem: Nincs Mások értékelései: 5 (1 vote)

sziaztok szerintem az a film

sziaztok szerintem az a film nagy szarü izgalmas és romantikus aflek tudta hogy mi ell a nézöknek neken negyon be jött!

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

plakát

2018. november 28-tól öt napon keresztül a budapesti mozivásznakon rendeznek villámcsődületet az elmúlt év legizgalmasabb animációs sztárjai.

Anabel Montesinos és Marco Tamayo (foto Valuska Gábor)

Gálakoncerttel ért véget november 11-én a Budapesti Nemzetközi Gitárfesztivál.

plakát

Mészáros Antónia, az UNICEF magyarországi vezetője nyitja meg a 15. Verzió Filmfesztivált este 7-kor a Trafóban.