Hogyan született a Facebook?

Megtudhatod, ha elolvasod Ben Mezrich „Véletlenül milliárdos” című könyvét vagy/és megnézed a belőle készült „A közösségi háló” című filmet.
Megtudhatod, hogyan lett Mark Zuckerberg kis kollégiumi kísérletéből az Internet egyik legnagyobb befolyású vállalkozása.

A regényről:
Ma Mark Zuckerberg, a földgolyó egyik leggazdagabb huszönöt éves fiatalembere – és sokan úgy emlegetik, mint minden idők legfiatalabb self-made milliárdosát.
A könyv a Facebook közösségi oldal születésének igaz, és krimiszerűen pörgő története. Betekintést nyújt a Szilicium-völgy számítgépguruinak mindennapi életébe.
Élethűen, és egy bennfenntes hiteles előadásában kalauzol a Harvard folyosóin, kollégiumi szobáiban és előadótermeiben.
A Véletlenül milliárdos tucatnyi interjú, több száz forrásmunka és ezernél is több oldalnyi dokumentum – többek között bírósági jegyzőkönyvek – alapján megírt, drámai sodrású történet.

2010. november 12. 13:54 - Véletlenül milliárdos ©Véletlenül milliárdos

A szerzőről:
Ben Mezrich szintén a Harvardon végzett.
Tizenegy regénye közül a Bringing Down the House 63 hetet töltött a The New York Times bestseller listáján. A történetből nagy sikerű film készült Kevin Spacey főszereplésével, 21-Las Vegas ostroma címmel. A Boston Common és a Flush magazin újságírója.

Részlet a regényből: http://www.cseppek.hu/cikk/2866veletlenuel-milliardos-koenyvreszlet

A filmkritikát pedig itt találod: http://www.cseppek.hu/cikk/2941hogyan-talaltak-fel-facebook-ot-social-network-koezoessegi-halo