A Manó Könyvek karácsonyi ajánlata

Hogy a gyerekekről se feledkezzünk meg, nekik ajánlunk pár könyvet és mesenaptárat.

Varró Dániel: Akinek a lába hatos – Korszerű mondókák kisbabáknak
Maros Krisztina illusztrációival

http://www.cseppek.hu/cikk/2832varro-daniel-akinek-laba-hatos

2010. november 3. 9:08 - Varró Dániel: Akinek a lába hatos ©Varró Dániel: Akinek a lába hatos

Hohol Ancsa – Boris Juli: Terka, a világutazó
Terka egy cserfes, négyéves kislány. Önálló véleménye van mindenről, szüntelenül kérdez, és más szemmel nézi a világot, mint a felnőttek.

A nagyvilágról azonban – fiatal kora miatt – még sok tanulnivalója van. Erre egyszeriben lehetősége nyílik,mikor két új kislány érkezik az óvodába. Terka rögtön összebarátkozik velük, és együtt izgalmas, világraszóló kalandokat élnek át.

„Ki hallott ilyet? Terka utazik! Távoli tájakon járkál – pedig még csak óvodás. Az, hogy miként röppen el olyan messzire, kiderül ebből a meséből.” - Marék Veronika

Felfedezők – puzzle-könyv
Járj a világ leghíresebb felfedezőinek lábnyomában ennek az izgalmas kirakós könyvnek a segítségével, miközben szórakozva tanulhatsz.

Ismerd meg a felfedezőutak kalandos történeteit, és illeszd helyére a 48 részből álló puzzle darabkáit! Ebben a gyönyörűen illusztrált könyvben nyomon követheted a felfedezők útját a képes térképek segítségével.

Nézz az egyes kirakók alá, hogy még több érdekességet megtudhass a nagy felfedezőkről és híres útjaikról!

Hartmut Bieber: Óriásböngésző
Akár a tanyán, a játszótéren, a pályaudvaron, a sípályán, a majálison vagy bármilyen más izgalmas helyen járunk, mókás dolog a minket körülvevő világot böngészni.

Bárhol is üssük fel ezt a könyvet, kiemelt figurák, állatok és tárgyak sora várja, hogy megtaláljuk őket az adott oldal forgatagában.

Míg a kicsik keresgélnek, nemcsak jól szórakoznak, de fejlődik a koncentrációs képességük és megfigyelőkészségük is.

Kalandra fel, az Óriásböngésző minden apró felfedezőt vár!

Meseböngésző
A böngésző tarkabarka világát nemcsak tündérek, manók, sellők és koboldok népesítik be. Sok olyan hősre is bukkanhatsz, akik jó ismerőseid a Grimm testvérek vagy Hans Christian Andersen meséiből. Vár rád Jancsi és Juliska, Holle anyó, a kis hableány, Csipkerózsika és megannyi kedves figura.

Ugye megtalálod mindegyiket?

Karácsony – puzzle-könyv
Közeleg a karácsony - a kismackók is készülődnek az ünnepre! Ebben az öt, egyenként 48 darabos puzzle-t tartalmazó, elbűvölő jelenetekkel tarkított kirakós könyvben a bájos kismackók felakasztják a karácsonyi díszeket, korcsolyáznak egy hatalmas karácsonyfa körül és karácsonyi dalokat énekelnek.

Gábor Emese: Téli mondókák
Zengenek az erdők és a havasok,

Keresik a rejteket a szép szarvasok.

Futnak a kisnyulak sebesen,

Morognak a medvék dühösen.

Bimbom, bimbom, bimbom...

Karácsonyi kifestő csomag 1.
Nincs is jobb mulatság, mint vidám karácsonyi jeleneteket színezni a fa alatt! A csomag 3 különböző méretű színező- és foglalkoztató füzet mellett egy csomag zsírkrétát is tartalmaz.

Karácsonyi kifestő csomag 2.
Nincs is jobb mulatság, mint vidám karácsonyi jeleneteket színezni a fa alatt! A csomag 3 különböző méretű színező- és foglalkoztató füzet mellett egy csomag zsírkrétát is tartalmaz.

BARÁTNŐM, BORI sorozat

Bori óvodába megy
Bori a legszebb ruháját veszi fel ma, ugyanis születésnapja van. Hároméves lett, s most már ő is óvodás lehet. De vajon hogyan telik a kislány első napja az oviban? Mi lesz a jele? Kikkel fog játszani? Erről szól az első Bori-könyv.

Bori cicát kap
Bori nagyon szereti a cicákat. Egy napon épp cicát rajzolt odahaza, amikor az utcán csikorogva fékezett egy autó. Apa érkezett meg, aki a fékezés után megismerkedett egy aranyos kiscicával. Bori ekkor még nem is sejtette, hogy ez a szürke-fehér csíkos macskakölyök hamarosan a legjobb barátja lesz…

Bori és a kistestvér
Anya pocakja napról napra egyre nagyobb. Hamarosan kiderül, miért: Borinak kistestvére születik! A történet arról szól, hogyan lesz Boriból nagytestvér – olvassa szeretettel minden egyke és minden testvér.

Bori orvoshoz megy
Bori orvoshoz megy, pedig nem is beteg! Ahogy minden gyerek, úgy ő is az évente egyszer szokásos kivizsgálásra indul. Kezdetben minden olyan félelmetesnek tűnik, de aztán kiderül, ezúttal izgalmas dolgok várnak rá a doktor bácsinál. Hogy mi minden történik végül Borival Maczkó doktor rendelőjében, arról szól ez a történet.

Bori sütni tanul
Bori kekszet szeretne sütni, de Anyának erre most nincs ideje. Ezért Bori egyedül fog hozzá... Feltöri a tojásokat, kiméri a lisztet, megmenti a tésztát Miau kandúrtól – jaj, ez a sütés nem is olyan egyszerű dolog! Milyen jó, hogy a végén egy kicsit besegít Anya is.

Bori karácsonya
A boltokban már ott sorakoznak a mézeskalács figurák és a csokimikulások, pedig még egy jó darabig várni kell, hogy végre karácsony legyen. Bori azzal tölti ki a várakozás hosszú heteit, hogy díszeket készít. Később, a karácsonyi vásáron még a Mikulással is találkozik. De vajon tényleg ő az igazi? Borinak van egy ötlete, hogyan derítheti ki...

Hupikék törpikék – Ügyi foglalkoztatója
Ügyinek szüksége van a segítségedre! Ő már összeszedte a szerszámait és felkészült a munkára, és csak rád vár, hogy nekilássatok a feladatoknak! Együtt hihetetlen masinákat szerelhettek össze, felügyelhetitek Aprajafalva felújítását, és segíthettek törpbarátaitoknak megoldani mindennapi gondjaikat!

Bizonyítsd be, hogy te is rátermett vagy, és vegyél részt Ügyi munkájában!

Hupikék törpikék – Labirintusok
Fedezd fel a labirintusok, útvesztők világát a törpökkel! Egyszerűbb és bonyolultabb feladatokat kell megoldanod, változatos helyszíneken: az erdőben, a tengerparton, a sípályán és megannyi érdekes helyen. Rajta hát,16 labirintus vár ebben a füzetben!

Naptár Hupikék Törpikék 2011
Az ismerős Hupikék Törpikék ebben a naptárban (is) folytatják csínytevéseiket minden évszakban.

Naptár Mesenaptár/Kifestő 2011
Az ismerős Hupikék Törpikék ebben a nagyméretű kifestő naptárban (is) folytatják csínytevéseiket minden évszakban.

Ursula Jones–Sarah Gibb: A királykisasszony, akinek nem volt birodalma
Ursula Jones bölcs és szellemes tündérmeséje, amellyel a szerző elnyerte a 2008-as Roald Dahl-díjat, ezúttal Sarah Gibbs varázslatos és művészi rajzai által elevenedik meg. Az olvasók kincsként őrzik majd emlékezetükben e lírai szépségű remekművet.

Anne-Marie Frisque: Négy évszak az öreg tölgyön
Ezen az életteli, öreg tölgyön nyomon követhetjük az évszakok váltakozását.

Az ott lakó Bagoly néne és Bagoly bácsi, a Mókus és Tapsifüles család életében mindig történik valami érdekes.

Ez a kis képekkel tűzdelt történet arra hív, hogy együtt olvassunk és keresgéljünk, hisz a sok papírfülecske oldalról oldalra megannyi meglepetést is rejt.

Még több a www.manokonyvek.hu-n.