2018. szeptember 19. - szerda

Rachel Federman IQ-tesztkönyv kutyáknak

Én rögtön helyesbítek: nemcsak kutyáknak, hanem a gazdiknak. Sőt mondhatnám azt is, hogy humort-értékelő gazdiknak.

Mikor a családba megérkezik a kiskutya, aranyos (no, persze van más is, de visszatekintve egy idő után, az „aranyos kiskutya volt” kifejezés elég gyakori). Aztán csak nől, idősödik a kutyus és hát szeretne a gazdi dicsekedni vele, mit tud a kutyája, mit ért. És viszonyít – hol ehhez a kutyához, hol ahhoz. Most pedig itt ez a könyv, amely humorral fűszerezve – de tudományos alapon – járja körül, hogy is lehet megtudni, kutyánk szuper intelligens vagy éppen rászorulna még egy kis okítás a kutyaiskolában.

Rachel Federman: IQ-tesztkönyv kutyáknak

Kis könyv, kedves rajzokkal, teszt-kérdésekkel – elején elméleti bevezetővel, végén gyakorlati tanácsokkal - mindegyik részt érdemes elolvasni és a teszteken végig menni.

Nem megerőltető olvasmány – kimondottan „kisgazdiknak” készült.

„Ha ránézek kutyámra, Burkusra, gyakran megfordul a fejemben: „Bárcsak egy kicsit okosabb lennél, s el tudnád mesélni, mi lakozik a buksidban.” Ő pedig rám mereszti a szemét, mintha csak közölni akarná velem: „Ha okosabb lennél, erre igazából szükség sem volna.” Fred Jungclaus

Rachel Federman IQ-tesztkönyv kutyáknak, 2010
Tericum Kiadó, ISBN 978 963 9633 78 0

Saját értékelésem: Nincs Mások értékelései: 4 (1 vote)

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Nosalty x ízHUSZÁR

Lezajlott a nyolcadik Food Truck Show a Kincsem Parkban, a Nosalty pedig ígéretéhez híven főzött, jótékonykodott, végigette a kínálatot, zsűrizett, és szakavatott segítséggel győztest hirdetett.

logo

Somlón a Juhfark egyedülálló, reprezentatív bemutatóján, a fajta összes kiemelkedő tétele megkóstolható.

plakát

Mintegy ötezer elsős általános iskolást lát vendégül szerdától péntekig a Fővárosi Nagycirkuszban a Repülőiskola című előadás.