mTon Kiadó CD, DVD ajánlatai karácsonyra

Karácsonyhoz hozzátartoznak a dalok. Keressük a régi megszokott énekeket és várjuk az újakat is. Az mTon Kiadó ajánlatában találunk ilyeneket, olyanokat is, gyerekekhez szólót is és felnőtteknek valót is. Jó válogatást kívánunk!

 

Gyerekkarácsony Bónusz
Az album a legszebb és legismertebb karácsonyi dalok és versek gyűjteménye.
A dalokat gyerekek éneklik magyar szöveggel.
A közelgő ünnepek nélkülözhetetlen kiadványa a Gyerekkarácsony BÓNUSZ, egyetlen fenyőfa alól sem hiányozhat.

Az albumon az alábbi dalok és versek hallhatók:

  1. Télapó itt van
  2. Jaj, de pompás fa - vers
  3. Jaj, de pompás fa
  4. Suttog a fenyves zöld erdő
  5. Pásztorok, pásztorok
  6. Hull a pelyhes fehér hó - vers
  7. Hull a pelyhes fehér hó
  8. A zöld fenyőfán
  9. Ó szép fenyő
  10. Ezüstszánkót hajt a dér
  11. Csendes éj
  12. Kiskarácsony, nagykarácsony - vers
  13. Kiskarácsony, nagykarácsony
  14. Fenyő ünnep immár eljő
  15. Száncsengő
  16. A kis Jézus megszületett
  17. Dicsőség
  18. Hóember, hóember
  19. Betlehemi királyok - vers
  20. Ó gyönyörű szép
  21. Mennyből az angyal
  22. Hull a hó, hull a hó
  23. Boldog karácsonyt!

Gyerekkarácsony Bónusz
CD 5999884680061

Varga Viktor: Lehet zöld az ég
„Lehet zöld az ég és lehet kék a fű…” – és innen szinte minden zeneszerető tudná folytatni a dalszöveget, hiszen Varga Viktor bemutatkozó kislemeze az év legnagyobb magyar slágerévé avanzsálódott. Aki esetleg csak a dalt ismeri és az előadót nem, annak álljon itt egy kis összefoglaló, honnan is érkezett ez a rendkívül tehetséges ifjú énekes:
A tehetségkutató versenyek valódi győztesei csak bizonyos idő elteltével derülnek ki igazán.
Varga Viktor ugyan nem nyerte meg a „Csillag Születik” vetélkedőt, de énektechnikájával, előadásmódjával, külső megjelenésével komoly feltűnést keltett a mezőnyben. Az említett jelzők nem kerülték el a Magneoton lemezkiadó figyelmét sem, sőt több zenei producer is kivetette a hálóját Varga Viktorra, de a legjobb zenei ötlettel Szabó Zé rukkolt elő, aki a Los Angelesben élő zeneszerző-pruducerrel, Kelemen Hubával közösen készítette el az első kislemezt „Lehet zöld az ég...” címmel! A dalban olyan világhírű művészek szerepelnek, mint Bijon Watson (trombita - Natalie Cole, Michael Bublé, Alicia Keys, Prince, Mariah Carey), Lyman Medeiros (bőgő - Michael Bublé) és Blake Paulson (dob - Miley Cyrus, Jonas Brothers).
Természetesen igazságtalanok lennénk, ha nem említenénk meg ifj. Malek Miklós nevét is, aki zongora játékával és a felvétel keverésével csodálatos munkát végzett.
Varga Viktor valóban nagyszerű rajtot vett, hiszen mint a mesében, nagyon gyorsan történt minden. A single pillanatok alatt meghódította a MAHASZ Rádiós Top 40 játszási lista első helyét, ami fantasztikus siker, hiszen nagyon régen szerepelt magyar felvétel a dobogón.
Viktor magasra tette a lécet, de a november 12-én megjelent debütáló album valószínűleg minden kétkedőt meg fog győzni arról, hogy Viktor sokkal több, mint egy „egyslágeres” előadó. A 11 vadonatúj felvételt tartalmazó korongon hamisítatlan pop slágerek hallhatóak igényes hangszerelésben, kitörölhetetlen dallamokkal, Viktor egyedülálló előadásában. A szerzők között Szabó Zé, Kelemen Huba és Heincz Gábor (Biga) mellett ifj. Malek Miklóst is megtaláljuk, a közreműködők impozáns névsora pedig olyan sztárokat rejt, mint a Szinglik éjszakájával berobbant Adri és az RTL Klub műsorvezetője, Ördög Nóri.
A humoros, néhol meghökkentő CD füzet is a rendkívül sokoldalú és kreatív énekes munkája.
A „Lehet zöld az ég…” egy laza, feelinges, izgalmas zenei megoldásokat tartalmazó slágergyűjtemény, mely valószínűleg további sikereket fog hozni az ifjú tehetségnek.

Varga Viktor: Lehet zöld az ég
CD 5999884690115

Adri: Eltűnnék veled
„Az elmúlt évek egyik legnagyobb hazai tehetsége”, „első hallásra lenyűgöző, fantasztikus hangszín” - csak néhány vélemény, amelyek vezető zenei szakemberektől hangzottak el Adri kapcsán. Adri első kislemeze „Szinglik éjszakája” címmel került a rádiók zenei szerkesztőihez, a dal egyébként főcímdala volt az azonos című mozifilmnek. A producerek hosszas válogatás után, ismert sztár előadókat megelőzve választották ki Adrit, aki előadásmódjával, megjelenésével, hangjával, pozitív kisugárzásával azonnal elbűvölte a filmes szakembereket. A Szinglik éjszakája rögtön a csúcsra repítette a fiatal tehetséget, a dal 25 hétig szerepelt a Mahasz Rádiós Top 40-es listáján, ami nem kis bravúr egy új előadótól.
Bemutatkozó albuma Eltűnnék veled címmel november 12-én került a hanglemez boltokba. És mit várhatunk Adri első nagylemezétől? Mai, elektronikus popzenét, ötvözve a ’80-as évek hangzásvilágával, dögös slágereket egy különleges, tehetséges énekesnő tolmácsolásában. A rendkívül változatos albumon főleg Pacsai Márk dalai kaptak helyet, de Szakos Krisztián (Ákos) nevét is megtaláljuk a szerzők között. A lemez egyik különlegessége az „Égni veled újra” című dal, melyben Adri az egyik legnépszerűbb sztár énekessel, Varga Viktorral énekel duettet. A korongot felvezető kislemezhez (Eltűnnék veled) pedig olyan videóklip készült, amely eddig teljesen egyedülálló Magyarországon, hiszen ez az első 3D-ben forgatott videó. Ezzel a világszínvonalú csúcstechnológiával még egyetlen előadó sem dolgozott!
Tehát minden adott ahhoz, hogy egy igazi sztár szülessen és Adri bemutatkozása új színt hozzon a hazai popzene palettájára.

CD-én az alábbi dalok hallhatók:

  1. Intro
  2. Eltűnnék veled
  3. Szinglik éjszakája
  4. Nekem is kell
  5. Mit tehetnék mást
  6. Égni veled újra (duett Varga Viktorral)
  7. Balaton
  8. Állj meg (feat. Deniz)
  9. Súlytalan a perc
  10. Rohanó szerelem
  11. Éjfél után
  12. A vadmacska
  13. Jégvirág
  14. Shouldn’t need you (Eltűnnék veled angol verzió)
  15. Hey hey baby (Éjfél után angol verzió)

Adri: Eltűnnék veled
CD 5999884690108

Balássy Betty & Varga Feri: Ajándék
Az év férfi hangja, Varga Feri és a többszörös jazz győztes, Balássy Betty egyedülálló karácsonyi albummal jelentkezik!
A közönség 2006 óta ismerheti és hallgathatja a Balássy Betty és Varga Feri magas színvonalú könnyűzenei produkcióit élő koncerteken és a médiában.
Varga Feri a 2006. év férfihangja címet nyerte el a Megasztárban nyújtott kimagasló teljesítményével. Balássy Betty több nemzetközi és hazai énekverseny nyertese és számos tehetségkutató verseny szakmai munkájának résztvevője. Eddigi munkáik bizonyítják, hogy Ők az ország egyik legnépszerűbb előadóművész párja.
Eddig megjelent lemezeik: 2007-ben az Ébredni valakiért, 2009-ben pedig két lemezt is kiadott a művész-házaspár. Az egyik egy popzenei album: Jókor, jó helyen címmel, a másik Jazz kettesben címmel jelent meg. A sikereik egyik csúcspontja volt, hogy az "Egy bolond százat csinál" című országos erejű sláger Fonogram díjat kapott.
Balássy Betty & Varga Feri legújabb, november 19-én megjelenő albumán gyönyörű karácsonyi dalok hallhatóak, melyek között találunk feldolgozásokat és már jól ismert saját szerzeményeket is, ünnepi hangszerelésben.

CD-én az alábbi dalok hallhatók:

  1. Ünnep
  2. Esik a hó
  3. Téli mese
  4. Maradj
  5. Leszek-e én?
  6. Kis ház
  7. Noel nouvelet…
  8. Itt a december
  9. Mennyből az angyal
  10. Ébredni valakiért
  11. Deck the hall
  12. Silent Night
  13. Winter Wonderland
  14. Bonus: Itt a december (klip)

Balássy Betty & Varga Feri: Ajándék
CD 5999884690153

Szekeres Adrien: Adventi koncert
A meghitt dallamok, régi és új karácsonyi dalok, valamint Adrien legszebb slágerei ezúttal a Rózsafüzér Királynéja Templomban csendülnek fel. A különleges környezet lecsendesíti a külvilág rohanó zaját és engedi a koncert közönségét egy kicsit befelé figyelni, hogy új lendülettel, új hittel, újjászületett érzésekkel köszöntse mindenki az év legszebb és legszentebb ünnepét. Öltöztessük hát ünneplőbe szívünket Szekeres Adrien Adventi DVD-jével!
A rendkívül kedvező áron november 12-én boltokba kerülő DVD mellett ajándék CD teszi teljessé a kiadványt, melyen a koncerten elhangzott összes felvétel helyet kapott.

A DVD-én, CD-én az alábbi dalok hallhatók:

  1. Szálljon a dal (Kiss Gábor - Major Eszter)
  2. Ma a Föld ünnepel (Nagy Tibor- Juhász Sándor)
  3. Kicsi szív (Kiss Gábor- Major Eszter)
  4. Száncsengő (Tradicionális)
  5. Mennyből az angyal (tradicionális)
  6. Szeretet ünnepén (Kiss Gábor- Szekeres Adrien)
  7. Ave Maria (tradicionális)
  8. Csendes éj (tradicionális)
  9. Nyújtsd a két kezedet (Nagy Tibor- Bradányi Iván)
  10. Száncsengő csilingel (Nagy Tibor- Komár László)
  11. Híd a folyót (Kiss Gábor- Simon Attila)
  12. Csak játék (Kiss Gábor- Valla Attila)
  13. Köszönet mindenért (Kiss Gábor- Major Eszter)
  14. Olyan, mint Te (Kiss Gábor- Szabó Ágnes)
  15. Elhinném (Kiss Gábor- Zubornyák Zoltán)
  16. Oh, ne menj el (Kiss Gábor -Zubornyák Zoltán)
  17. Szívből adni (Kiss Gábor-Jánosi)
  18. Játssz még (Presser Gábor-Sztevanovity Dusán)

Szekeres Adrien: Adventi koncert
DVD+CD 5999884690078

Neoton Família: Búcsúzni csak szépen
A 80-as évek sztárzenekara, az itthon és külföldön is rendkívül sikeres Neoton Família - akiket gyakran a magyar ABBA-nak is neveztek - hiánypótló DVD-vel jelentkezik a karácsonyi zenei forgatagban, amely nem hiányozhat a gyűjtők polcairól.
1998. április 24-én - György napkor - nyolc évvel azután, hogy különváltak útjaik és két évvel azután, hogy tragikusan fiatalon elhunyt az együttes legendás billentyűs-énekes-szerzője: Jakab György, fergeteges sikerű koncertet adtak a valamikori Budapest Sportcsarnokban.
A november 19-én megjelenő DVD a „Búcsúzni csak szépen" című koncert legjobb pillanatait idézi fel , amelyen extraként régen, vagy sosem látott archív TV felvételek is helyet kaptak az együttes 1983-1990 közötti korszakából.
Ahogy annak idején a koncertet, most a DVD-t is Jakab György emlékének ajánlják az együttes tagjai.

Neoton Família: Búcsúzni csak szépen
DVD 5999884690160

Zámbó Jimmy királysága 1991-2001 - Exkluzív zenei kollekció
2001. január 2-án hunyt el tragikus körülmények között Zámbó Jimmy, a 90-es évek vitathatatlanul legnagyobb magyar énekes sztárja. Halálának körülményei az óta is újabbnál újabb találgatásokra adnak okot, de mindez nem változtat a tényen; a „Király” tíz éve halott.
Jimmy még a Guiness Rekordok könyvébe is bekerült azáltal, hogy halálát követően az összes megjelent albuma a MAHASZ TOP 40 album slágerlistáján szerepelt, mégpedig az első 13 helyen.
A most megjelenő gyűjteményben ezeken az albumokon kívül helyet kapott az a három is, amely halála után jelent meg, és amelyeken leginkább feldolgozásokat énekelt, így ez az első olyan gyűjtemény, amely teljes áttekintést ad a Művész munkásságáról.
Ez a számozott, limitált példányszámban 2010. december 3-án megjelent exkluzív kollekció vissza nem térő alkalom arra, hogy Zámbó Jimmy „királysága” minden egyes darabját egyben meg lehessen vásárolni.

Zámbó Jimmy királysága 1991-2001
13 CD 5999884690191

Ákos: Szindbád Turné 2010
Ákos idén áprilisban SZINDBÁD DALA címmel maxi lemezt jelentetett meg DualDisc formátumban, mely pár hét alatt platina lemezes státuszt ért el. A kiadvány megjelenését követően Ákos májustól azonos néven, SZINDBÁD TURNÉ 2010 műsorával járta be az országot. A turné ez idáig tizenhárom előadását több mint 110 ezer érdeklődő tekintette meg, határon innen és túl.
A koncertsorozat legjobb pillanatait Streba Zoltán és Juhász Viktor operatőrök örökítették meg, mely november 29-én dupla DVD-n lát napvilágot.
A turné teljes műsora - mely számos meglepetést rejteget, köztük a turné szegedi Dóm téri előadásán rögzített NE FÁJJON TÖBBÉ Mező Misi (Magna Cum Laude) és Lukács Laci (Tankcsapda) közreműködésével - mellett számos különlegesség található a két korongnyi kiadványon: interaktív menük, alternatív képsáv, rejtett exkluzív videó, valamint az Extra korongon a SZINDBÁD DALA és A FÉNYBE NÉZZ klipje, két werkfilm a SZINDBÁD TURNÉ 2010 állomásairól és A KATONA IMÁJA című lemez előkészületeiről.
A kiadvány különlegesen szép, Juhász Viktor koncertfotóiban bővelkedő booklettel ellátott Super Jewel Boxban lát napvilágot.

Ákos: Szindbád Turné 2010
2 DVD 5998638310354