Avril Lavigne: Goodbye Lullaby

Két éven át tartó munkálatokat követően az énekes-dalszerző Avril Lavigne negyedik stúdióalbuma, a "Goodbye Lullaby" 2011. március 7-én kerül a boltok polcaira. Lavigne a "What The Hell" című kislemezdalát Dick Clark "Rockin' New Year's Eve" című szilveszteri TV műsorának különkiadásában mutatja be először.

Lavigne munkáját olyan közreműködők segítették, mint Deryck Whibley, Evan Taubenfeld és Butch Walker vagy a dalszerző/producer Max Martin. Avril Lavigne személyes tapasztalait osztja meg dalszövegeiben és zenéjén keresztül, és a "Goodbye Lullaby" albumon sem lesz ez másként, ám a hangzás sokkal nyersebb és organikusabb lesz.

2010. április 9. 18:37 - Avril Lavigne: Goodbye Lullaby ©Avril Lavigne: Goodbye Lullaby
Avril Lavigne: Goodbye Lullaby

A "What The Hell" egy igazi szabadságot és szórakozást éltető szerzemény, míg a "Stop Standing There" az '50-es évek lánybandáinak hangulatát idézi. Az album érzelmek egész kavalkádját vonultatja fel: Lavigne háláját és köszönetét fejezi ki a "Rocker" című dalban azoknak az embereknek, akik segítették őt, a kapcsolatok dinamikusságáról énekel a "Push" című nótában, és megmutatja sebezhető oldalát a "Wish You Were Here" című szerzeményben, valamint megtudhatjuk a "Goodbye" című, érzelmekkel teli dalból, honnan merített erőt ahhoz, hogy életének egy korábbi fejezetét lezárja, és tovább lépjen a következőbe.

A stúdión kívül Lavigne egy igazi üzletasszony, aki saját lifestyle márkája, az Abbey Dawn fejlesztésével és népszerűsítésével foglalatoskodik: e hónap eleje óta több mint 50 országban rendelhetőek a termékei. Emellett saját parfümje, a "Black Star" után nemrég jelent meg második illata, mely a "Forbidden Rose" nevet kapja. Lavigne korábbi jótékonysági tevékenységeit követően 2010 szeptemberében létrehozta a The Avril Lavigne Foundation névű alapítványát, mely több más nemzetközi szervezettel együttműködve segíti a súlyosan beteg vagy mozgássérült gyermekeket.

Avril Lavigne kitörölhetetlen nyomot hagyott a zenei világban világszerte több mint 30 millió eladott lemezével, 8 Grammy-díj jelöléssel és 7 kanadai Juno Awards kitüntetéssel. 2002-ben robbant be a köztudatba hatalmas sikert aratott "Let Go" című albumával, melyről olyan slágereket ismerhettünk meg, mint a "Sk8r Boi" vagy a "Complicated". 2004-es következő albuma "Under My Skin" címmel látott napvilágot, és a Billboard első helyén debütált, csakúgy, mint harmadik albuma, a "The Best Damn Thing", melyen megtalálható volt a "Girlfriend" című, elképesztő sikerekkel büszkélkedő, abszolút nr. 1 slágere is, melyet több mint 130 milliószór néztek meg a YouTube-on. Lavigne írta Tim Burton Alice Csodaországban című filmjének főcímzenéjét is.