Keresztapára ütök

Kicsit meglepett, amikor megláttam, hogy az Apádra ütök és a Vejedre ütök sorozatnak újabb folytatása lesz. A trailer után nem voltak nagy várakozásaim, de a film hozta a megszokott színvonalat.

A szereplők nem változtak. (Szerencsére Dustin Hoffmann és Barbara Streisand, Greg (Ben Stiller) jópofa szülei maradtak.) Sőt igazából a történet sem változott, mivel a legutolsó rész végén megbékélt após valahogy ismét ellenséggé válik és kezdődik a buli előről.
Ben Stiller erőltetett poénjaitól még mindig falra mászok, Owen Wilsonra pedig mintha ráírták volna az idegesítő érzelgős idióta szerepét.

A történeten erősen látszik, hogy csak egy újabb bőrt akartak lehúzni a családi story-ról, sőt azt hiszem ezek után gátlások nélkül lehet az xy-ra ütök című filmeket gyártani.

Ugyebár ott hagytuk abba, hogy Greg végre szülei segítségével megbékél apósával és boldogan éldegél családjával. Persze csak amíg az öreg Jack ki nem találja, hogy kijelöli az utódját, méghozzá Greg személyében. Az após ettől az ötletétől megtébolyul és rászáll a vejére, aki a nyomás alatt normális családapából kész csődtömeggé változik. Gergnek ismét bizonyítania kell, miközben egy szexi gyógyszerlátogató csaj ostromát és az idióta ex-pasi, Kevin nyálaskodását is el kell türnie.

Bevallom, nekem kevés volt a vicces jelenet és kicsit sok volt a felesleges feszültség, a jaj már megint nagy félreértés lesz és szegény Greg Beckur megint nem tudja magát kimosni csak a film utolsó 10 percében, amikor mindenki kedvesen megértően és megbocsátóan mosolyog. Mindezek ellenére, akinek tetszett az első két rész valószínű ez a rész is tetszeni fog. Robert de Niro ismét nagyot alakít. A film próbál mai, aktuális lenni. Megjelenik a Skype, az internet. A google-ös poén után garantáltan ez a film fog eszünkbe jutni. A film végén lévő YouTube-os videó, amit az öreg a macska társaságában néz és kommentál végig az egyik legviccesebb jelenet.

6/10 pont

Utódomra ütök (Little Fockers) - amerikai vígjáték, 98 perc, 2010
Rendezte: Paul Weitz
Szereplők: Robert De Niro (Jack Byrnes), Ben Stiller (Greg Focker), Teri Polo (Pamela Byrnes-Focker), Owen Wilson (Kevin Rawley), Dustin Hoffman (Bernie Focker), Barbra Streisand (Rozalin Focker), Jessica Alba (Andi Garcia)